Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs: afkoelen of doorgaan?

Olieprijs: afkoelen of doorgaan?

Olieprijs: afkoelen of doorgaan?

zaterdag 30 oktober 2021

De olieprijs bevindt zich rond de hoogste prijs in jaren, maar technisch gezien kan de koers wel wat corrigeren.

De olieprijs ging al even boven de 85 dollar postvatten, maar werd deze week wat teruggefloten nadat de voorraden olie in de VS meer dan verwacht toenamen. Een sterke daling zien we nog niet en de markt kijkt uit naar de OPEC+ meeting van volgende week. De OPEC+ heeft al laten weten dat ze voor het vierde kwartaal een tekort verwachten van zo'n 300.000 vaten per dag, terwijl ze eerder nog uitgingen van een tekort van 1,1 miljoen vaten per dag. Om deze reden is de kans groot dat de OPEC+ de productie niet fors zal opdrijven.

"De OPEC+ moet voorzichtig zijn met het opdrijven van de productie", zei de Saudische minister van energie Prins Abdulaziz bin Salman. "Covid is er nog steeds en er zijn nog lockdowns, dus we zijn nog niet uit de gevarenzone", klinkt het.

In de technische analyse vinden we wel enkele signalen die suggereren dat de olieprijs wat kan afkoelen. Ten eerste zitten we tegen de bovenkant van het stijgende trendkanaal. In juli was dat ook het sein voor een correctie van meerdere weken. Bovendien zien we de RSI een negatieve divergentie maken, waarbij de indicator al lagere toppen neerzet terwijl de koers nog hogere toppen maakt. Dat is steeds een waarschuwing voor een mogelijke trendommekeer.

Olieprijs: afkoelen of doorgaan?

Grafiek: Tradingview

Ook de MACD heeft al een bearish cross gemaakt en het MACD histogram kleurt weer rood. Het is dus afwachten of deze afkoeling zich nu kan doorzetten. Een daling onder de 21 EMA zal alvast de eerste bevestiging geven, waarna $80, $77 en $74 de eerste opvangnetten worden. Daaronder zien we dan nog de het stijgende 200 daags glijdend gemiddelde en de onderkant van het stijgende trendkanaal.

Moesten we toch verder stijgen, dan zullen $90 en $98 aan de bovenkant de eerste targets zijn.

Wil je speculeren op een stijging of daling van de olieprijs? Dat is mogelijk via CFD's. Op onze website kan je CFD brokers vergelijken.
 

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu