Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda gewaardeerd op meer dan 4 miljard dollar

Bitpanda gewaardeerd op meer dan 4 miljard dollar

Bitpanda gewaardeerd op meer dan 4 miljard dollar

woensdag 18 augustus 2021

De cryptocurrency exchange heeft een nieuwe financieringsronde achter de rug, die het platform op zo'n 4,1 miljard dollar waardeert.

Bitpanda haalde nu 263 miljoen dollar op in een ronde die geleid werd door Valar Ventures van Peter Thiel. In maart van dit jaar werd Bitpanda de allereerste unicorn van Oostenrijk toen het bedrijf 170 miljoen dollar ophaalde. Het werd toen gewaardeerd op 1,2 miljard dollar. Nauwelijks een half jaar later is de waardering van Bitpanda al ruim verdrievoudigd.

Bitpanda heeft het geld nodig om uit te breiden naar meerdere Europese landen. Zo werden er eerder al 'hubs' opgezet in ondermeer Madrid, Barcelona, Londen en Parijs. Daarnaast wordt het geld gebruikt om nieuwe diensten te introduceren, naast het cryptocurrency luik. Een voorbeeld daarvan zijn de fractionele aandelen die in het voorjaar gelanceerd werden. Op het platform kan je trouwens ook al beleggen in goud en zilver.

In een gesprek op CNBC benadrukte CEO Eric Demuth dat het bedrijf nog steeds de meeste omzet haalt uit de cryptocurrency handel. De fractionele aandelen, die 24 op 7 verhandeld kunnen worden, zijn eigenlijk nog in beta test. Binnen enkele maanden zouden er nog veel meer aandelen aangeboden worden, zodat Bitpanda de concurrentie kan opnemen met neobrokers als Robinhood. Bitpanda verdient aan de fractionele aandelen door de spread tussen de bied-en de laatkoers, wat transparanter is dan het controversiële payment for orderflow dat Robinhood toepast.

Bitpanda is al enkele jaren winstgevend maar blijft vaag over de exacte financiële cijfers. Het bedrijf liet wel weten dat de omzet dit jaar maal zeven zal gaan tegenover vorig jaar. In totaal telt Bitpanda nu zo'n 3 miljoen klanten.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu