Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance stopt per direct met aandelentokens

Binance stopt per direct met aandelentokens

Binance stopt per direct met aandelentokens

vrijdag 16 juli 2021

De crypto exchange Binance biedt naast cryptocurrency ook heel wat gereguleerde producten aan waarvoor het niet over de juiste vergunningen beschikt.

Binance is zowat de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, maar recent beginnen regulatoren in te grijpen. Cryptomunten zelf zijn ongereguleerd, maar afgeleide producten vallen wel onder het toezicht van de regulatoren. Denk aan futures of CFD's waarmee je kan speculeren op stijgingen of dalingen van cryptocurrency.

De 'stock tokens' die Binance verkoopt zijn een ander voorbeeld van activiteiten waarvoor een vergunning nodig is. Het zijn synthetische producten die de waarde van aandelen als Apple of Amazon opvolgen. En dat is erg interessant voor de cryptobelegger, omdat die zo met een vingerknip zijn bitcoins kan omzetten in een belegging in bijvoorbeeld Tesla.

De Duitse regulator waarschuwde in april al dat Binance hiermee zijn boekje te buiten ging. Concurrent Bitpanda begon ongeveer rond dat moment ook fractionele aandelen aan te bieden, maar wel met de nodige vergunningen en Bitpanda publiceerde ook een prospectus voor deze producten, zoals wettelijk vereist is.

Binance voelt nu duidelijk de hete adem van de regulatoren en grijpt daarom al preventief in. Vanaf vandaag kunnen er geen aandelen tokens meer gekocht worden. Gebruikers die dergelijke tokens in bezit hebben krijgen nog 90 dagen de tijd om deze te verkopen. Op 15 oktober zullen alle nog openstaande posities door Binance zelf gesloten worden.

Gebruikers die in de EU wonen kunnen er evenwel voor kiezen om een account aan te maken bij CM-Equity AG, de gereguleerde onderneming waarmee Binance samenwerkte om de stock tokens aan te bieden. Omdat Binance deze producten op zijn platform heeft aangeboden zonder de juiste vergunningen, kunnen er echter nog steeds hoge boetes uitgeschreven worden.

BNB grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu