Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Huidige bitcoin bullrun lijkt op stijging van 2013

Huidige bitcoin bullrun lijkt op stijging van 2013

Huidige bitcoin bullrun lijkt op stijging van 2013

woensdag 02 juni 2021

Volgens PlanB blijft de lange termijn voorspelling voor bitcoin intact, ondanks de sterke terugval waar we nu mee te maken hebben.

We schreven hier eerder al over het stock to flow model, dat voor bitcoin in de huidige cyclus een koers van 288.000 dollar voorspelt. Nu de maand mei is afgesloten is er een nieuw puntje op de grafiek geplaatst. Volgens PlanB is het model duidelijk nog intact.

Huidige bitcoin bullrun lijkt op stijging van 2013

"De hoge volatiliteit van Bitcoin maakt gewoon deel uit van deze markt", zei PlanB op de Bitcoin Fundamentals podcast. "Bij de start van deze bullrun wisten we allemaal dat we niet in een rechte lijn omhoog zouden gaan en dat we meerdere dalingen van 35% of zelfs 50% zouden te zien krijgen, net zoals in 2013 en 2017. Nu hebben we de eerste grote dip en het voelt alsof dit nieuw is, maar het is perfect normaal voor bitcoin. We moeten dus dit soort dalingen verwachten en er gebruik van maken door bitcoins te kopen. Je kan geen return van 200% per jaar realiseren zonder volatiliteit."

De huidige cyclus voorziet een bitcoin targetkoers van $288.000 tot aan 2024, wanneer de volgende halving zal plaatsvinden. Op de grafiek is dit weergegeven als de horizontale lijn die nu nog boven ons ligt. Net zoals in 2013 en 2017 zien we bitcoin een opwaartse beweging maken richting het target, maar ook in 2013 ging dat bijvoorbeeld niet in één rechte lijn. Na een correctie en rustpauze ging de koers vervolgens wel boven de target postvatten, om na een blow-off top er weer onder te dalen en in een grote zijwaartse range te traden, tot de volgende cyclus weer begon.

Wat deed de bitcoin koers in 2013?

Huidige bitcoin bullrun lijkt op stijging van 2013

Op de bovenstaande weekgrafiek zien we de bitcoin koersbeweging van 2013 in meer detail. De koers ging toen van pakweg 10 dollar naar meer dan 200 dollar, om vervolgens te crashen naar 70 dollar. Daarna herpakte de bitcoin zich weer en stegen we door tot meer dan 1.000 dollar. Als hetzelfde scenario zich ook nu weer ontplooit, dan is een koersdoel van 288.000 dollar zelfs zo gek nog niet. Wie geloof hecht aan het bovenstaande scenario, kan van de huidige dip gebruik maken om meer bitcoins te kopen.

De bearish case

De bitcoin stijging van de afgelopen maanden werd meer dan ooit gevoed door institutionele beleggers die begonnen in te stappen. Volgens JP Morgan heeft de koersdaling van de voorbije weken ervoor gezorgd dat deze beleggers weer meer naar goud kijken. "Bitcoin fondsen zien outflows en gold ETF's zien inflows, wat suggereert dat er een shift aan de gang is van het nieuwe digitale goud naar het klassieke goud", klinkt het in een rapport van JP Morgan.

De analisten wijzen er verder op dat de adoptie bij institutionele beleggers een serieuze terugval kent. Op middellange termijn zien de analisten van dit beurshuis de bitcoin noteren in een vork tussen $24.000 en $36.000.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu