Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olie opnieuw op 70 dollar

Olie opnieuw op 70 dollar

Olie opnieuw op 70 dollar

woensdag 19 mei 2021

Door de hoop op een stevig economisch herstel noteert de olieprijs weer boven de 70 dollar.

Er duiken al signalen op in de VS en Europa dat de economie snel aan het herstellen is. Overal worden de strenge coronamaatregelen stilaan gelost. Doordat mensen zich opnieuw meer gaan verplaatsen en gaan reizen zal ook de vraag naar olie weer toenemen. Volgens het internationaal energie agentschap (IEA) zal de vraag naar olie dit jaar met zo'n 5,4 miljoen vaten per dag toenemen, vooral door een stevig herstel van de vraag in de tweede jaarhelft.

Nog volgens het IEA zal de productie de gestegen vraag tegen het einde van het jaar niet kunnen volgen. De OPEC kwam vorige maand overeen om de productie in de maanden mei tot juli met zo'n 2 miljoen vaten per dag op te trekken. Als het aanbod niet wordt opgetrokken kan de olieprijs dus nog verder stijgen.

Waarnemers vermoeden echter dat de OPEC snel zal bijsturen als het nodig is. Heel wat olieproducerende landen willen namelijk de verloren omzet van vorig jaar weer goedmaken door extra te produceren.

Kijken we naar de technische analyse, dan zien we de Brent olieprijs botsen in de zone 70 - 72 dollar. Komt er een slot boven deze zone? Dan is $80 en $85 de volgende target.

Olie opnieuw op 70 dollar

Grafiek: Tradingview

Er zijn echter enkele bearish signalen op de grafiek. Zo zien we zowel de RSI als de MACD een negatieve divergentie maken, waarbij de indicatoren al duidelijk lagere toppen maken terwijl de koers dat nog niet doet. De indicatoren waarschuwen zo voor een mogelijke daling. Een eventueel slot onder de groene stijgende trendlijn en de $67 zou het startschot kunnen zijn voor een diepere correctie. In dat scenario is de eerste target $62, waarna $56, $54 en de 200 MA in beeld komen.

Op korte termijn handelen in olie? Gebruik dan CFD's. Vergelijk hier CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu