Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptobeurs Coinbase weldra op Nasdaq

Cryptobeurs Coinbase weldra op Nasdaq

Cryptobeurs Coinbase weldra op Nasdaq

vrijdag 05 februari 2021

De bekende cryptocurrency exchange Coinbase kiest voor een direct listing op Nasdaq. De aandelen zullen vermoedelijk binnen een paar weken al worden verhandeld. 

Bij een traditionele beursgang of IPO komt heel wat administratieve rompslomp kijken. Omdat er nieuwe aandelen verkocht worden aan het publiek is er een streng toezicht en moet aan veel voorwaarden voldaan worden. Een direct listing is veel eenvoudiger: hierbij wordt gewoon aan de bestaande aandeelhouders de mogelijkheid gegeven om hun aandelen via de beurs te verhandelen. Het kan bijvoorbeeld een ideaal exitmoment zijn voor personeelsleden die zo wat van hun aandelen ten gelde kunnen maken.

Coinbase spaart op deze manier ook heel wat kosten uit. Denk maar aan de begeleidende beurshuizen die vaak miljoenen verdienen door bedrijven naar de aandelenmarkt te brengen.

Door de beursgang zal weldra iedereen aandelen kunnen kopen van Coinbase en zo kunnen profiteren van de sterk groeiende cryptomarkt. Zeker door de stijging van de laatste weken zijn er weer veel nieuwe mensen die bitcoins kopen, wat uiteraard zorgt voor een enorme omzetgroei bij de exchanges.

Coinbase zag het levenslicht in 2012 en bedient momenteel haast 40 miljoen klanten. De waarde van het bedrijf wordt geschat op zo'n 28 miljard dollar. Een deel van het bedrijf werkt als gebruiksvriendelijke broker, waarbij de klant dus bitcoins koopt van Coinbase zelf. Coinbase Pro is dan weer een pure exchange, waarbij Coinbase het platform levert en klanten onderling cryptomunten kunnen verhandelen.

Coinbase is erg in trek bij nieuwe cryptocurrency beleggers, omdat de website zo gebruiksvriendelijk is. Er worden echter wel relatief hoge kosten aangerekend. Een Nederlandse website als Bitvavo is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan Coinbase. Bovendien is deze geregistreerd bij de DNB.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu