Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > BP somber in voorspellingen vraag naar olie

BP somber in voorspellingen vraag naar olie

BP somber in voorspellingen vraag naar olie

maandag 21 september 2020 - door Redactie

Volgens oliegigant BP zal de vraag naar olie stelselmatig beginnen afnemen door de coronacrisis en groene alternatieven.

Volgens BP heeft de coronacrisis een enorme impact op het transport dat gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Op korte termijn zorgt de stijging van het thuiswerken voor een terugval in de vraag naar olie. Dit kan zich echter ook verder zetten op langere termijn, als het thuiswerken een blijver wordt. Daarnaast is er al een andere verschuiving bezig. De groei van het aantal elektrische voertuigen zal op langere termijn ook wegen op de olieprijs.

BP tekende alvast drie scenario's uit voor de toekomst. De eerste mogelijkheid is dat de olievraag rond het huidige moment stopt met stijgen. De vraag kan dan nog zo'n 30 jaren rond de huidige niveaus blijven steken, waarna vanaf 2050 een echte daling zich in zet. In twee andere scenario's is de top reeds gezet en daalt de vraag vanaf nu lichtjes, om vanaf 2030 te versnellen in de daling.

Groene elektriciteit

Belangrijke opmerking is dat de vraag naar energie op zich niet zal dalen in de komende tientallen jaren. Er zal eerder een grotere verschuiving plaatsvinden richting elektriciteit die geproduceerd wordt door zonnepanelen of windmolens. Momenteel tekent de fossiele energie nog voor zo'n 85% van het totale energieverbruik wereldwijd. Volgens BP zal dit tegen 2050 dalen tot zo'n 65% in het voorzichtige scenario en tot zo'n 20% in het meest aggressieve scenario.

Volgens andere analisten zal het zo'n vaart niet lopen. Zij stippen aan dat omschakeling van het wagenpark naar elektrische voertuigen redelijk traag gaat. Daarnaast zijn er nog heel wat achtergestelde regio's in de wereld die een economische inhaalbeweging maken en voor hun snelle groei vooral steunen op fossiele brandstoffen.

Waterstof

De voorspellingen van BP dateren van vorige week en werden dus niet door alle waarnemers enthousiast onthaald. Opvallend is wel dat de Franse vliegtuigfabrikant Airbus net vandaag aankondigde dat ze binnen 15 jaar een vliegtuig op waterstof willen hebben. Dit is een ander voorbeeld van milieuvriendelijke energie, omdat bij het gebruik ervan geen schadelijke uitlaatgassen vrijkomen. Als er effectief commerciële vluchten op waterstof komen, dan is dat opnieuw een streep door de rekening voor de oliefabrikanten.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu