Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olierally zet zich door

Olierally zet zich door

Olierally zet zich door

zondag 17 februari 2019

De olie kon de afgelopen week weer flink stijgen en lijkt koers te zetten naar de 70 dollar en hoger.

De olieprijs wordt vooral hoger geduwd door het lagere aanbod, vooral omdat de OPEC landen de productie harder dan verwacht teruggeschroefd hebben. Zo zei Saoedi-Arabiƫ dat ze bovenop de afgesproken productiebeperkingen maar liefst 500.000 vaten minder per dag oppompen. Sinds begin januari worden er door de OPEC dagelijks zo'n 1,2 miljoen vaten minder geproduceerd. Ook in maart zal de productie nog wat verder teruggeschroefd worden, wat de olieprijs moet ondersteunen.

Langs de vraagzijde heeft de vertragende economie natuurlijk ook een impact. De OPEC heeft de verwachting voor de vraag teruggeschroefd met 240.000 vaten per dag. Er worden nu dagelijks nog haast 31 miljoen vaten geproduceerd, wat nog steeds iets meer is dan de dagelijkse vraag.

1/oliedag170219.jpg

Grafiek: Tradingview

Kijken we naar de technische analyse, dan zit de olieprijs duidelijk in een stijgende trend. Na de vorige olie analyse begon de olieprijs te consolideren rond de 62 dollar. Aan de onderkant zorgde de 21 EMA steeds voor steun, zoals je op de bovenstaande daggrafiek kan zien. De laatste dagen werd de stijging weer verdergezet en dat verbetert ook het beeld op de weekgrafiek, die hieronder staat.

1/olieweek170219.jpg

Grafiek: Tradingview

Op de weekgrafiek zien we de olie in een breed stijgend trendkanaal bewegen. Na de top in 2018 vielen we sterk terug richting de 200 MA en de onderkant van het stijgende kanaal. Ondertussen zijn we weer sterk hersteld en kon de olieprijs voor het eerst sinds lang weer boven de 21 EMA afsluiten. De MACD laat ook weer een bullish cross zien en het MACD histogram wordt weer groen.

De olie lijkt dan ook goed op weg naar de weerstanden rond $71 en $79. Bij eventuele correcties zien we de olieprijs het liefst boven de $60-$62 blijven, zoniet dan komt het sterke technische plaatje fors onder druk te staan.

Handelen in olie kan via contracts for difference. CFD brokers vergelijken kan op deze website.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu