Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptocurrencies gaan sterk 2019 tegemoet

Cryptocurrencies gaan sterk 2019 tegemoet

Cryptocurrencies gaan sterk 2019 tegemoet

vrijdag 28 december 2018

Volgens Henri Arslanian van PricewaterhouseCoopers zullen cryptocurrencies in 2019 verder doorbreken. Vooral de intrede van institutionele beleggers zal de markt doen groeien.

"De institutionele beleggers zullen de drijvende kracht worden achter de cryptocurrency adoptie in de komende 12 maanden", zo zei Henri Arslanian tijdens een interview op Bloomberg Television. "In 2018 waren er grote banken die hun eerste stappen gezet hebben in de cryptowereld en zij zullen navolging krijgen. Misschien komen ze met eigen oplossingen zoals Fidelity of misschien worden ze partner van bestaande cryptobedrijven. Het kan ook zijn dat ze investeren in cryptobedrijven zoals Goldman Sachs gedaan heeft met BitGo en Circle."

Arslanian verwacht ook dat er meer duidelijkheid zal komen op het regelgevend vlak. Verschillende landen werken aan een wetgevend kader voor bijvoorbeeld ICO's. Dit zal de institutionele beleggers ook meer vertrouwen geven om te investeren.

Arslanian wees er tenslotte op dat vooral stable coins en security tokens belangrijk gaan worden. Stablecoins zijn gekoppeld aan een munt zoals de dollar of euro, 1 stablecoin komt dan bijvoorbeeld overeen met 1 dollar. Ze geven cryptobeleggers de mogelijkheid om toch in de cryptomarkt te blijven zonder een blootstelling te hebben op de enorme volatiliteit van de cryptomunten zoals bitcoin of ether. Ze zijn daarom ideaal om snel in te spelen op stijgingen of dalingen zonder steeds te moeten wisselen naar fiat munten zoals de dollar.

Security tokens zijn dan weer crypto activa waar een echte waarde achter zit. Dat kan bijvoorbeeld vastgoed zijn of een business. Zo is er het voorbeeld van SPECTRE, een handelsplatform voor digitale opties en CFD's, dat werkt zonder een klassieke broker. De token houders krijgen elke week een 'reward' uitbetaald op basis van de transacties die het platform verwerkt heeft. Andere voorbeelden zijn Bankera, dat ook wekelijks een deel van de omzet betaalt aan de token houders. Concurrent Cryptopay doet dit 1 keer per maand. 

Omwille van de achterliggende business zijn security tokens daarom erg vergelijkbaar met aandelen die een dividend uitkeren. Deze tokens kunnen alleen gekocht worden met cryptomunten als bitcoin of ether. Om in tokens te beleggen moet je dus eerst cryptomunten kopen.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu