Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo in zee met Figment voor staking diensten

Bitvavo in zee met Figment voor staking diensten

Bitvavo in zee met Figment voor staking diensten

zaterdag 04 mei 2024 - door Redactie

Bitvavo brengt zijn staking diensten voortaan onder bij Figment, dat voor meer dan 500 institutionele klanten werkt.

Figment bedient ruim 500 grote klanten en beheert in totaal meer dan 15 miljard dollar aan assets die ingezet worden voor staking. Bij onchain staking worden assets zoals Ether vastgezet op een node. Beurtelings zullen deze nodes aangeduid worden om een nieuw block toe te voegen aan de blockchain, waarna ze een beloning krijgen in de vorm van nieuwe cryptomunten. Dat levert op jaarbasis al snel enkele procenten rendement op over de vastgezette tokens.

Een staking node kan je zelf opzetten, maar hier is wel wat technische kennis voor nodig. Bovendien is er regelmatig onderhoud nodig, waardoor de meeste gebruikers dit liefst uitbesteden en door een exchange laten doen. Maar ook exchanges doen dit niet helemaal zelf en doen hiervoor beroep op gespecialiseerde partijen zoals Figment.

Betrouwbaarheid

"Bij Figment bedienen we grote klanten die op zoek zijn naar een betrouwbare staking dienst, waarbij wij de complexiteit van het staken volledig uit handen nemen", klinkt het. "Transparantie, veiligheid en het naleven van regels zijn onze kernwaarden", onderstreept CEO Lorien Gabel.

Figment werd opgericht in Canada maar heeft sinds enkele maanden ook een Europese vestiging. De voorbije zes maanden heeft Figment al met Bitvavo samengewerkt om het staking aanbod op punt te stellen. 

"Bitvavo herziet en verbetert zijn producten en diensten op een constante basis", laat CEO Mark Nuvelstijn weten. "Staking is een integraal onderdeel van de cryptocurrency industrie. Door de samenwerking met Figment kunnen we ons aanbod rond staking uitbreiden, terwijl we voor meer zekerheid en veiligheid zorgen", besluit Nuvelstijn.

Bekijk hier de actuele Bitvavo staking en lending percentages.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu