Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > BNP Paribas bezit aandelen van BlackRock Bitcoin ETF

BNP Paribas bezit aandelen van BlackRock Bitcoin ETF

BNP Paribas bezit aandelen van BlackRock Bitcoin ETF

donderdag 02 mei 2024 - door Redactie

Uit de 13F verslagen, die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC moeten ingediend worden, blijkt dat de Franse grootbank BNP Paribas bitcoin heeft gekocht.

Waarnemers volgen de 13F filings nauwgezet op omdat ze een beeld geven van in welke fondsen grote marktpartijen investeren. Voor de eerste keer kan er nu geïnvesteerd worden in de bitcoin ETF's en de 13F filings geven zo weer of er wel institutionele interesse is in het beleggen in bitcoin.

De 13F rapporten moeten ingediend worden door marktpartijen die minstens 100 miljoen dollar aan assets beheren. Na elk kwartaal hebben de grote beleggers 45 dagen de tijd om aan deze verplichting te voldoen.

Uit de filings blijkt nu dat BNP Paribas 1.030 IBIT aandelen heeft gekocht. IBIT is de ticker voor de BlackRock bitcoin ETF. In totaal investeerde de bank zo'n 42.000 dollar, wat uiteraard peanuts is voor een dergelijke grote bank die meer dan 600 miljard dollar aan activa in beheer heeft.

Wachtkamer

"Veel institutionele partijen mogen nog niet investeren in een bitcoin ETF en zitten eigenlijk nog in de wachtkamer", laten de ETF emittenten weten. "Er zijn vele interne regels bij de institutionelen. Sommigen mogen bijvoorbeeld geen ETF kopen die nog geen jaar bestaat", klinkt het.

In de komende maanden en jaren zal dit vermoedelijk wel veranderen, want de ETF boeren melden dat er wel degelijk interesse is vanuit de institutionele beleggers. Zowel BlackRock als Fidelity zeggen dat er ondermeer bij pensioenfondsen interesse is om in te stappen in de bitcoin ETF's. Mogelijk zullen ook dergelijke fondsen in de toekomst een teen in het water steken, net zoals BNP Paribas dat nu al doet.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu