Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs klaar voor tijdelijk herstel?

Olieprijs klaar voor tijdelijk herstel?

Olieprijs klaar voor tijdelijk herstel?

vrijdag 28 december 2018

In oktober leek de olieprijs nog goed op weg om de 100 dollar te bereiken, maar ondertussen hebben zorgen over de economische groei de olieprijs sterk laten terugvallen tot zo'n 50 dollar.

De olieprijs zette een top neer begin oktober, gelijk met de wereldbeurzen. De zorgen voor een economische groeivertraging namen vervolgens de bovenhand en duwden zowel de olie als de beurzen fors lager. Ondermeer de handelsoorlogen van president Trump maken de beleggers steeds nerveuzer. Een economie die sputtert zet de winsten van bedrijven onder druk en doet ook de vraag naar olie terugvallen.

Naast een terugvallende vraag naar olie is er ook een overaanbod op de markt. In de VS zit de productie op een record dankzij de schalievelden. Het land produceert meer olie dan het zelf nodig heeft en is dus geen vrager meer op de wereldmarkt.

Het OPEC oliekartel tracht de dalende prijs nu af te remmen door afspraken te maken over het verminderen van de productie. Verschillende landen hebben al gezegd dat er mogelijk nog een extra vergadering wordt samengeroepen om sneller in te grijpen. Normaal gezien zou de OPEC pas in april samenkomen maar de kans is groot dat er een extra meeting komt.

Bovendien wijzen analisten er op dat de markten wel een heel erg somber scenario aan het inprijzen zijn. Het is namelijk nog niet zeker of er werkelijk een recessie zal komen. Ook de Fed heeft met de recente renteverhoging aangegeven dat de groei nog steeds sterk is.

1/olie2812.jpg

Grafiek: Tradingview

De bovenstaande grafiek laat de sterke daling vanaf oktober zien in het dalende trendkanaal. De olieprijs is nu weer opgeveerd vanaf de onderkant van het kanaal. Om de dalende trend om te keren zou de olie moeten afsluiten boven de 59 dollar. De bijgevoegde indicator, de MACD, laat een positieve divergentie zien en suggereert zulk een herstel. Mogelijke targets zijn $64, $68 en $73.

Bij een eventuele daling onder $50 zet de huidige dalende trend zich verder en wordt het zoeken naar een nieuwe bodem.

Op de olie kan je als kleine trader speculeren via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu