Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Vermogensbeheerder Fidelity gaat cryptobeleggingen aanbieden

Vermogensbeheerder Fidelity gaat cryptobeleggingen aanbieden

Vermogensbeheerder Fidelity gaat cryptobeleggingen aanbieden

dinsdag 16 oktober 2018

De fondsengigant Fidelity Investments wil institutionele beleggers helpen om te investeren in bitcoin en andere cryptomunten.

Fidelity Investments is de 5e grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het bedrijf werkt voor 27 miljoen klanten en beheert meer dan 7.000 miljard dollar. Fidelity geeft zelf aan dat er vanuit de institutionelen veel interesse is in beleggen in cryptocurrency. Er wordt daarom een apart bedrijf opgericht dat het verhandelen en bewaren van cryptomunten mogelijk moet maken voor grote beleggers.

De cryptocurrency wereld is tot nog toe eerder op particulieren en kleine beleggers gericht. De interesse van professionele beleggers is echter aan het toenemen en grote namen zoals Coinbase werken dan ook aan een aanbod voor institutionelen. Maar nu komt er dus weer een grote naam bij uit de traditionele financiƫle sector.

De hefboomfondsmanager Michael Novogratz vermoedt dat het nog even zal duren vooraleer de grote golf van professioneel geld naar de cryptomarkt zal komen. "Het zal nog een paar maanden duren vooraleer Fidelity echt actief zal worden met hun oplossing. Ik verwacht nieuwe highs wanneer de institutionelen in het tweede kwartaal van 2019 in de cryptocurrency markt zullen beginnen investeren."

Voor 2018 verwacht Novogratz niet dat bitcoin nog boven de $10.000 zal breken.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu