Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Arbitrage: gebruik koersverschil tussen handelsplatformen

Arbitrage: gebruik koersverschil tussen handelsplatformen

Arbitrage: gebruik koersverschil tussen handelsplatformen

maandag 16 april 2018

De koersen van cryptocurrencies verschillen soms sterk op de diverse handelsplatformen. Dit verschil zou eventueel benut kunnen worden om er rendement mee te behalen, maar is dat in de praktijk wel interessant?

Wanneer je een kijkje neemt op de website CoinMarketCap en daarop een cryptocurrency gaat opzoeken waarin je wenst te investeren wordt het meteen duidelijk dat deze waarschijnlijk zal worden aangeboden op verschillende zogenaamde 'exchanges'. Meteen wordt ook duidelijk dat de waarde van de token waarin je wenst te investeren geen unieke prijs heeft. Tussen de verschillende exchanges is er namelijk altijd sprake van een bepaald koersverschil. Dit verschil kan vrij beperkt zijn, maar in bepaalde situaties is het vrij aanzienlijk waardoor jij er financieel voordeel uit kan halen. Wil jij het koersverschil tussen handelsplatformen in cryptocurrencies benutten om er wat extra geld mee te verdienen? In dat geval zal je wel rekening moeten houden met de aandachtspunten die zijn opgenomen op deze pagina.

Verschil in handelsmogelijkheden

Vooraleer je een mogelijks koersverschil van een cryptocurrency bij verschillende handelsplatformen kan benutten moet je goed zien welke paren er verhandeld worden. Ben je bijvoorbeeld van plan om NEO te traden en zoek je de verschillende handelsmogelijkheden op? Dan zal je zien dat je deze kan verhandelen tegen USDT, maar dat je ook gebruik kan maken van BTC, ETH of bijvoorbeeld de specifieke BNB token bij Binance

Is er wel volume om te handelen met jouw cryptocurrency?

Bij het raadplegen van het overzicht van exchanges waarop je gekozen cryptomunt wordt verhandeld valt het meteen op dat er soms grote koersverschillen zijn. Vooraleer meteen een vreugde sprongetje te maken is het echter van belang om te controleren of er wel sprake is van volume bij de gekozen exchange. De handel bij specifieke cryptocombinaties is vaak te beperkt waardoor je helemaal niet van de betere koers kan profiteren. Dit is vooral het geval bij cryptocurrencies die nog maar over een beperkte bekendheid beschikken. Zij hebben sowieso meestal een erg laag volume waardoor je niet zelden bent aangewezen op de top drie markten om gebruik van te maken. In ieder geval, het controleren van het volume is altijd een must.

Hou rekening met de transactiekosten die worden aangerekend

Heb je een interessante opportuniteit gevonden om een koersverschil te kunnen benutten? In dat geval is er nog een extra aandachtspunt waar je rekening moet houden. Er wordt door een exchange namelijk altijd een kost aangerekend wanneer je tokens naar een andere wallet wenst te versturen. Heel vaak worden een aantal tokens die je wil verzenden gewoon ingehouden, waardoor je al meteen tokens verliest. Omwille van deze reden is het altijd van groot belang om goed te kijken of het koersverschil deze kosten rechtvaardigt of niet. Is dat niet het geval? Dan kies je er uiteraard maar beter voor om de tokens gewoon lekker bij de huidige exchange te laten staan.

Via een cryptoexchange zoals CryptalDash kan je wel rechtstreeks handelen op verschillende andere exchanges zoals Binance. Zo kan je makkelijk en snel profiteren van eventuele koersverschillen.

Controleer de koersen altijd op de exchanges zelf

Gebruikmaken van een medium voor het raadplegen van de koersen van cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld CoinMarketCap is over het algemeen gezien best betrouwbaar te noemen. Toch is er vaak een verschil in prijs tussen de aangegeven waarde in deze bronnen en deze bij de exchange. Vooraleer te handelen moet je dan ook altijd de actuele koersen nog even dubbel checken. Alleen op deze manier voorkom je dat een op het eerste zicht zeer interessante koers je uiteindelijk met een verlies opzadelt.

Is een mogelijks koersverschil benutten de moeite waard?

De koersverschillen tussen de diverse handelsplatformen scheppen heel wat mogelijkheden, maar in de praktijk hoef je hier eigenlijk niet meteen grote winsten van te verwachten en al zeker niet als je geen gebruik maakt van speciale websites zoals CryptalDash. De onderlinge verschillen in koers zijn namelijk vaak minimaal en daarbij moet er zoals reeds aangegeven rekening worden gehouden met de transactie- en withdrawalkosten die worden aangerekend als je via de websites van de platformen zelf werkt. Hou er bovendien ook rekening mee dat de kans op menselijke fouten groot is bij de handel tussen verschillende exchanges. Een foutje is snel gebeurd, zeker omdat je snel wil handelen. Bij een fout kan je in één klap al je voorheen behaalde rendementen in rook zien opgaan.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu