Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Celgene Corporation is biotech favoriet

Celgene Corporation is biotech favoriet

Celgene Corporation is biotech favoriet

maandag 22 januari 2018

Celgene Corporation werkte zich vandaag in het nieuws met de overname van Juno Therapeutics. De fusiegroep kan zo de leiding nemen op het gebied van immunotherapie.

Juno Therapeutics is gekend van de fameuze CAR-T-behandelingen of immunotherapie, waarbij eigen T-immuuncellen van patiënten worden ingezet om kankercellen aan te vallen. Met deze therapieën zijn al enkele grote successen geboekt. Uitbehandelde patiënten, die met de huidige methodes niet meer geholpen kunnen worden, bleken na een CAR-T-behandeling volledig kankervrij te zijn. 

De therapieën van Juno blijken vooral succesvol in de behandeling van bloedkanker, een ziekte waarin Celgene Corporation zich ook specialiseert. Door de overname van Juno kan er nu gewerkt worden aan nog betere medicijnen, waardoor de toekomst er rooskleurig uitziet voor Celgene.

Analisten zijn ook positief gestemd en spreken van een mooie koopopportuniteit. De aandelenkoers van Celgene kreeg enkele weken terug nog een serieuze opdoffer toen bekend raakte dat een beloftevol geneesmiddel tegen de ziekte van Crohn in een laat stadium alsnog werd afgevoerd. Bovendien werd ook de omzetverwachting van het bloedkankermedicijn Revlimid op lange termijn teruggeschroefd, omdat er binnen zo'n 4 jaren een concurrerend middel wordt verwacht.

De marktreactie op dit slechte nieuws werd door analisten als overdreven omschreven. Door de nieuwe overnamedeal werden de koersdoelen ondertussen al opgetrokken. Zo ziet Oppenheimer Celgene nu zelfs stijgen tot $166, ruim 60% boven de huidige koers. 

Koers en grafiek CFD op Celgene (CELG)

Celgene (CELG) CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu