Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ook Genesis mag GBTC aandelen verkopen

Ook Genesis mag GBTC aandelen verkopen

Ook Genesis mag GBTC aandelen verkopen

donderdag 15 februari 2024 - door Redactie

Genesis Global mag voor zo'n 1,6 miljard dollar aan aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust verkopen.

In de crypto winter ging het lending platform Genesis onderuit en kwam er geld vast te zitten van de klanten van ondermeer Gemini en Bitvavo. Hoe de vork juist aan de steel zit hebben we eerder al besproken in het artikel over de ondergang van Genesis en DCG

De aandelen van GBTC heeft Genesis ondermeer verworven als onderpand op leningen die het verstrekte aan het gekapseisde fonds 3AC. Daarnaast heeft moedergroep DCG aandelen van GBTC overgemaakt aan Genesis. DCG is ook de moeder boven het Grayscale fonds.

Genesis bezit 35 miljoen aandelen van GBTC en heeft hier lange tijd tegen een zwaar verlies aangekeken. De GBTC aandelen noteerden immers met een korting van wel 50% tegenover de achterliggende bitcoin. Deze korting is weggewerkt nu GBTC is omgevormd in een ETF. Daarnaast is de bitcoin koers ook ruim maal drie gegaan tegenover de dieptepunten van de crypto winter.

Omdat Genesis onder het Chapter 11 werkt, moest goedkeuring gevraagd worden om tot een verkoop van de GBTC aandelen over te gaan. De rechter heeft daar nu toestemming voor gegeven. Genesis zal hiermee zo'n 1,3 miljard dollar cash binnen krijgen, geld dat broodnodig is om de schuldeisers deels te kunnen terugbetalen. Genesis heeft uitstaande schulden van meer dan 5 miljard dollar.

Outflows GBTC

De verkoop van de GBTC aandelen zal opnieuw voor een sterke outflow bij Grayscale zorgen. Eerder verkocht ook FTX al voor zo'n miljard dollar aan GBTC aandelen. Het is nu uitkijken of de verkoop opnieuw op de bitcoin koers gaat wegen. Deze is de voorbije dagen aan een sterke stijging begonnen.

Lees hier meer over bitcoin kopen of download ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu