Online beleggen

Je bent hier: Home > Boeken > Bitcoin & crypto uitgelegd

Boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd'

Er zijn al vele boeken geschreven over bitcoin en crypto, zowel in het Engels als het Nederlands, maar toch blijven er in de media heel wat onjuistheden verschijnen. Bovendien blijkt uit de berichtgeving dat ze eigenlijk niet goed begrijpen hoe blockchain juist werkt. Dit boek is dan ook geschreven vanuit het standpunt van een bitcoiner of crypto fanaat, om wat tegengewicht te bieden aan de veelal eenzijdige berichtgeving van de klassieke media.

Crypto beleggen voor beginners

'Bitcoin & crypto uitgelegd' is een toegankelijk en vlot leesbaar boek, ideaal voor mensen die bitcoin en cryptocurrency willen leren begrijpen. Het is een gratis crypto cursus voor beginners, maar verschaft ook meer duidelijkheid aan mensen die hun eerste ervaringen met bitcoin of crypto al opgedaan hebben en hun kennis willen uitbreiden.

Inhoud van het boek

Bitcoin & crypto uitgelegd

Het grootste deel van het boek gaat over bitcoin, het open en globale monetaire netwerk dat censuurbestendig is. Je leert hoe je bitcoin koopt, maar je leert ook meer over cryptografie, wallets, de werking van de blockchain en mining. Het Lightning Network, de tweedelaagsoplossing die bitcoin enorm schaalbaar maakt, wordt eveneens besproken.

We bekijken de waardevastheid van bitcoin en bespreken bitcoin vanuit een monetair standpunt. Vervolgens gaan we ook dieper in op de veelgehoorde kritiek dat bitcoin te veel elektriciteit zou verbruiken en leggen we uit dat bitcoin mining net een bondgenoot van hernieuwbare energie is.

Verder is er ook aandacht voor 'crypto': altcoins en de verschillende soorten tokens die er bestaan. Je krijgt meer informatie over de risico's van het 'shitcoin' casino en leert over de metaverse, web3, NFT's en DeFi. Tenslotte worden ook de CBDC's besproken.

Je krijgt een antwoord op vragen als:

  • Wat is een blockchain? Hoe werkt de blockchain?
  • Hoe werkt bitcoin? Hoe werkt crypto?
  • Waarom stijgt bitcoin?
  • Hoe en waar bitcoins kopen?
  • Hoeveel bitcoins zijn er?
  • Wat is de bitcoin halving?
  • Wat zijn stablecoins?
  • Wat zijn tokens?

Na het lezen van deze 150 pagina's ben je helemaal mee met de bitcoin en crypto wereld!

Lees het crypto boek gratis

De digitale versie van het boek kan je hier gratis downloaden.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu