Online beleggen

Je bent hier: Home > Boeken > Bitcoin & crypto uitgelegd

Boek 'Bitcoin & crypto uitgelegd'

Steven Anthonis

Door Steven Anthonis - @stevenanthonis

Er zijn al vele boeken geschreven over bitcoin en crypto, zowel in het Engels als het Nederlands, maar toch blijven er in de media heel wat onjuistheden verschijnen. Bovendien blijkt uit de berichtgeving dat ze eigenlijk niet goed begrijpen hoe blockchain juist werkt. Dit boek is dan ook geschreven vanuit het standpunt van een bitcoiner of crypto fanaat, om wat tegengewicht te bieden aan de veelal eenzijdige berichtgeving van de klassieke media.

'Bitcoin & crypto uitgelegd' is een toegankelijk en vlot leesbaar boek, ideaal voor mensen die bitcoin en cryptocurrency willen leren begrijpen. Het is een gratis crypto cursus voor beginners, maar verschaft ook meer duidelijkheid aan mensen die hun eerste ervaringen met bitcoin of crypto al opgedaan hebben en hun kennis willen uitbreiden.

Inhoud van het boek

Bitcoin & crypto uitgelegd

Het grootste deel van het boek gaat over bitcoin, het open en globale monetaire netwerk dat censuurbestendig is. Je leert hoe je bitcoin koopt, maar je leert ook meer over cryptografie, wallets, de werking van de blockchain en mining. Het Lightning Network, de tweedelaagsoplossing die bitcoin enorm schaalbaar maakt, wordt eveneens besproken.

We bekijken de waardevastheid van bitcoin en bespreken bitcoin vanuit een monetair standpunt. Vervolgens gaan we ook dieper in op de veelgehoorde kritiek dat bitcoin te veel elektriciteit zou verbruiken en leggen we uit dat bitcoin mining net een bondgenoot van hernieuwbare energie is.

Verder is er ook aandacht voor altcoins en de verschillende soorten tokens die er bestaan. Je krijgt meer informatie over de metaverse, web3, NFT's en DeFi. Tenslotte worden ook de CBDC's besproken.

Na het lezen van deze 150 pagina's ben je helemaal mee met de bitcoin en crypto wereld!

Lees het crypto boek gratis

De digitale versie van het boek krijg je gratis wanneer je abonneert op mijn nieuwsbrief. Deze wordt twee tot vier keer per maand verzonden. Maar geen nood: je kan je steeds uitschrijven als je de nieuwsbrief niet langer wil ontvangen.

Gratis e-book: Bitcoin & crypto uitgelegd

Geef hier je e-mail adres op en lees het gratis e-book.

Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren

Koop het boek

Wie liever een 'echt' boek in handen heeft, kan ook een fysiek exemplaar bestellen.

Zelf wens ik me niet bezig te houden met het beheren van de voorraad en het verzenden van boeken, dus ik heb gekozen voor een print-on-demand partner. Het boek dat jij koopt zal dus pas gemaakt worden nadat jouw bestelling werd geregistreerd. De boeken worden verkocht tegen kostprijs, maar met de verzendingskosten erbij komen we dan al gauw uit op zo'n 20 euro.

Afhankelijk van het aantal bestellingen bij de drukkerij kan de levering enkele dagen tot twee weken in beslag nemen. Zij drukken natuurlijk niet alleen mijn boek, maar ook honderden andere boeken.

De fysieke versie van het boek bestel je via deze link.

Bestel 'Bitcoin & crypto uitgelegd' »

Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu