Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bittrex vraagt Chapter 11 aan

Bittrex vraagt Chapter 11 aan

Bittrex vraagt Chapter 11 aan

dinsdag 09 mei 2023 - door Redactie

Opnieuw zoekt een grote exchange bescherming tegen zijn schuldeisers. Deze keer gaat het over de geplaagde Amerikaanse tak van Bittrex.

Door de vijandige Amerikaanse regulatoren koos Bittrex er eerder al voor om zijn Amerikaanse activiteiten af te bouwen. Enkele weken later kwam er alsnog een vervolging van de SEC, omdat Bittrex het verhandelen van securities had mogelijk gemaakt. In de aanklacht had de SEC het over ondermeer Algorand en Dash, cryptomunten die ook door andere exchanges worden aangeboden. De kans is daarom groot dat de SEC zijn aanval op de industrie zal verder zetten en ook andere partijen zal vervolgen.

Omdat Bittrex zijn Amerikaanse tak zou sluiten, werd aan de klanten gevraagd om alle tegoeden voor het einde van april op te nemen. Blijkbaar heeft niet iedereen dat gedaan. Om de sluiting van de exchange verder af te wikkelen wordt er nu gekozen voor een Chapter 11 procedure. Het is onduidelijk of de rechtszaak van de SEC tegen Bittrex nu nog wel kan doorgaan. De rechtbank zal alvast proberen om de klanten zoveel mogelijk van hun inleg terug te bezorgen.

Uit de documenten die bij de rechtbank werden ingediend blijkt dat Bittrex Inc. bezittingen en schulden heeft die beiden tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar uitkomen. Er zijn meer dan 100.000 schuldeisers. 

Geen impact voor klanten buiten de VS

Bittrex Global blijft gewoon verder werken en voor klanten buiten de VS wijzigt er dus niets. Bittrex Global heeft vestigingen in Liechtenstein en Bermuda. Beide takken vallen onder het toezicht van de waakhonden van deze landen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu