Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Do Kwon gearresteerd in Montenegro

Do Kwon gearresteerd in Montenegro

Do Kwon gearresteerd in Montenegro

vrijdag 24 maart 2023 - door Redactie

Do Kwon, de voormalige topman van het geïmplodeerde Terraform Labs, LUNA en de TerraUSD algoritmische stablecoin, was maandenlang op de vlucht.

Do Kwon werd gearresteerd in de luchthaven waar hij probeerde te reizen met valse documenten. Zo zou hij ondermeer valse identiteitsbewijzen uit België bij zich hebben gehad. Volgens Interpol kon hij door een vingerafdruk toch geïdentificeerd worden als de gezochte Do Kwon.

Klopjacht

Door de implosie van LUNA ging zo'n 40 miljard dollar in rook op. In verschillende landen werden fraude onderzoeken geopend en ondermeer de VS en Zuid-Korea begonnen een klopjacht. Zo werd Kwon één van de meest gezochte voortvluchtigen.

Volgens de VS is Terraform Labs schuldig aan effectenfraude. Het publiek werd niet volledig, eerlijk en waarheidsgetrouw ingelicht over de risico's van LUNA en TerraUSD, waardoor veel beleggers hun spaarcenten verloren.

Snel na de ondergang van de TerraUSD stablecoin ging ook het hefboomfonds Three Arrows Capital overkop en begonnen de volgende dominosteentjes te vallen. Ook Genesis en DCG kwamen hierdoor in de problemen.

Do Kwon zou tijdens zijn vlucht ook bitcoin gecasht hebben. Om de algoritmische stablecoin TerraUSD te ondersteunen werd bitcoin gekocht en bewaard in de Luna Foundation Guard wallet. Kwon zou hiervan bitcoin opgenomen hebben en omgeruild hebben in fiat via bitcoin automaten in Servië.

Terra (LUNA) grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu