Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Do Kwon gearresteerd in Montenegro

Do Kwon gearresteerd in Montenegro

Do Kwon gearresteerd in Montenegro

vrijdag 24 maart 2023 - door Redactie

Do Kwon, de voormalige topman van het geïmplodeerde Terraform Labs, LUNA en de TerraUSD algoritmische stablecoin, was maandenlang op de vlucht.

Do Kwon werd gearresteerd in de luchthaven waar hij probeerde te reizen met valse documenten. Zo zou hij ondermeer valse identiteitsbewijzen uit België bij zich hebben gehad. Volgens Interpol kon hij door een vingerafdruk toch geïdentificeerd worden als de gezochte Do Kwon.

Klopjacht

Door de implosie van LUNA ging zo'n 40 miljard dollar in rook op. In verschillende landen werden fraude onderzoeken geopend en ondermeer de VS en Zuid-Korea begonnen een klopjacht. Zo werd Kwon één van de meest gezochte voortvluchtigen.

Volgens de VS is Terraform Labs schuldig aan effectenfraude. Het publiek werd niet volledig, eerlijk en waarheidsgetrouw ingelicht over de risico's van LUNA en TerraUSD, waardoor veel beleggers hun spaarcenten verloren.

Snel na de ondergang van de TerraUSD stablecoin ging ook het hefboomfonds Three Arrows Capital overkop en begonnen de volgende dominosteentjes te vallen. Ook Genesis en DCG kwamen hierdoor in de problemen.

Do Kwon zou tijdens zijn vlucht ook bitcoin gecasht hebben. Om de algoritmische stablecoin TerraUSD te ondersteunen werd bitcoin gekocht en bewaard in de Luna Foundation Guard wallet. Kwon zou hiervan bitcoin opgenomen hebben en omgeruild hebben in fiat via bitcoin automaten in Servië.

Terra (LUNA) grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu