Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

maandag 16 januari 2023 - door Redactie

Su Zhu en Kyle Davies, de oprichter van het 3AC fonds dat op spectaculaire manier ten onder ging, zoeken geld voor een eigen exchange.

Het hefboomfonds Three Arrows Capital (3AC) werd groot door de lucratieve 'Grayscale trade', maar wanneer deze trade niet meer mogelijk was zochten ze naar andere lucratieve maar risicovolle investeringen. Zo kwamen ze uit bij Terra / LUNA, met rendementen tot wel 30% op de stablecoin UST. De implosie van deze coins bracht 3AC echter aan de afgrond, waardoor er een put overbleef van enkele miljarden dollars.

Het faillissement is nog niet afgewikkeld, maar Zhu en Davies broeden al op nieuwe plannen. Samen met de crypto exchange CoinFlex willen ze een nieuwe exchange lanceren onder de naam GTX. Ze zijn op zoek naar 25 miljoen dollar om het project te kunnen starten, maar de meeste investeerders staan natuurlijk niet te springen om met het gevallen duo in zee te gaan.

Handel in claims

GTX zou zich specifiek richten op de handel in 'bankruptcy claims'. Er wordt dan gedacht aan claims op bijvoorbeeld Mt. Gox, Celcius, BlockFi en FTX.

Mensen die hun geld hebben vastzitten in een faillissement, kunnen hun recht op een vergoeding verkopen. Vaak duurt het jaren vooraleer een faillissement is afgewikkeld en bovendien weet je op voorhand niet hoeveel geld je zal kunnen recupereren. Claims van FTX worden bijvoorbeeld verhandeld voor één tiende van de waarde van de vordering. Wie dus een vordering van 10.000 euro op FTX heeft, zou deze vandaag kunnen verkopen voor 1.000 euro en zo over onmiddellijke liquiditeiten beschikken. De koper rekent er dan op dat er enkele duizenden euro's zullen gerecupereerd worden.

Verwijzing naar FTX

De naam van de exchange GTX zou zelfs een verwijzing zijn naar FTX. In een pitch wordt zelfs gezegd dat de letter G in het alfabet na de F komt en dat ze daarom voor de afkorting GTX hebben gekozen.

De naam GTX zou evenwel een grapje zijn en niet de definitieve naam van het project.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu