Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

Oprichters van failliet fonds 3AC willen eigen exchange lanceren

maandag 16 januari 2023 - door Redactie

Su Zhu en Kyle Davies, de oprichter van het 3AC fonds dat op spectaculaire manier ten onder ging, zoeken geld voor een eigen exchange.

Het hefboomfonds Three Arrows Capital (3AC) werd groot door de lucratieve 'Grayscale trade', maar wanneer deze trade niet meer mogelijk was zochten ze naar andere lucratieve maar risicovolle investeringen. Zo kwamen ze uit bij Terra / LUNA, met rendementen tot wel 30% op de stablecoin UST. De implosie van deze coins bracht 3AC echter aan de afgrond, waardoor er een put overbleef van enkele miljarden dollars.

Het faillissement is nog niet afgewikkeld, maar Zhu en Davies broeden al op nieuwe plannen. Samen met de crypto exchange CoinFlex willen ze een nieuwe exchange lanceren onder de naam GTX. Ze zijn op zoek naar 25 miljoen dollar om het project te kunnen starten, maar de meeste investeerders staan natuurlijk niet te springen om met het gevallen duo in zee te gaan.

Handel in claims

GTX zou zich specifiek richten op de handel in 'bankruptcy claims'. Er wordt dan gedacht aan claims op bijvoorbeeld Mt. Gox, Celcius, BlockFi en FTX.

Mensen die hun geld hebben vastzitten in een faillissement, kunnen hun recht op een vergoeding verkopen. Vaak duurt het jaren vooraleer een faillissement is afgewikkeld en bovendien weet je op voorhand niet hoeveel geld je zal kunnen recupereren. Claims van FTX worden bijvoorbeeld verhandeld voor één tiende van de waarde van de vordering. Wie dus een vordering van 10.000 euro op FTX heeft, zou deze vandaag kunnen verkopen voor 1.000 euro en zo over onmiddellijke liquiditeiten beschikken. De koper rekent er dan op dat er enkele duizenden euro's zullen gerecupereerd worden.

Verwijzing naar FTX

De naam van de exchange GTX zou zelfs een verwijzing zijn naar FTX. In een pitch wordt zelfs gezegd dat de letter G in het alfabet na de F komt en dat ze daarom voor de afkorting GTX hebben gekozen.

De naam GTX zou evenwel een grapje zijn en niet de definitieve naam van het project.



Advertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline




Advertentie





Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu