Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Strike maakt snelle bitcoin betalingen mogelijk naar Afrika

Strike maakt snelle bitcoin betalingen mogelijk naar Afrika

Strike maakt snelle bitcoin betalingen mogelijk naar Afrika

donderdag 08 december 2022 - door Redactie

Strike van Jack Mallers kondigde een samenwerking aan met Bitnob, waardoor instant internationale betalingen naar Nigeria, Kenia en Ghana mogelijk worden.

Jack Mallers maakte tijdens AfroBitcoin bekend dat zijn bedrijf Strike een samenwerking heeft opgezet met de Afrikaanse app Bitnob. Zowel Strike als Bitnob maken gebruik van het Lightning Network, de tweede laag die bovenop het Bitcoin netwerk werd gebouwd. Gezien het over een open monetair netwerk gaat, kan iedereen zijn eigen app hier makkelijk op inpluggen.

Mallers toonde via een demo aan hoe deze nieuwe betalingen in Strike werken. De gebruiker kiest in de Strike app voor 'send globally', waarna hij het land kiest, in dit geval Nigeria. Vervolgens moet het telefoonnummer van de ontvanger worden ingevoerd, de naam van zijn bank en het bankrekeningnummer of een andere digitale account waarmee de ontvanger werkt. In Afrika bestaan wel wat toepassingen van digitale cash die op simpele GSM's draaien. Je kiest tenslotte hoeveel dollar je wil versturen en de ontvanger krijgt dit bedrag vrijwel onmiddellijk in Nigerian Naira op zijn account gestort, tegen vrijwel geen kosten.

De samenwerking toont aan hoe het Bitcoin Netwerk gebruikt kan worden om wereldwijd betalingsverkeer op te zetten, zonder gebruik te maken van het traditionele, dure en trage banksysteem dat met correspondentbanken moet werken. De gebruiker hoeft zelfs niet te weten dat het Bitcoin netwerk op de achtergrond werd gebruikt om de transactie uit te voeren.

Strike maakt snelle bitcoin betalingen mogelijk naar Afrika

Enorme kostenbesparing

"De hoge kosten, trage verwerking en het gebrek aan innovatie in grensoverschrijdende betalingen hebben een negatieve invloed gehad op ontwikkelingslanden", zegt Jack Mallers. Jaarlijks blijven er miljarden dollars plakken bij de betaalverwerkingsbedrijven. Volgens de Wereldbank kreeg Nigeria in 2020 alleen al zo'n 17,2 miljard dollar aan kleine buitenlandse betalingen. Voor elke 200 dollar die verstuurd werd, bleef er zo'n 17,8 dollar in de handel van de tussenpersonen achter. In totaal betekent dat op jaarbasis zo'n 1,5 miljard dollar aan kosten om betalingen te ontvangen. Doordat Strike het Bitcoin Lightning netwerk gebruikt zijn gratis internationale betalingen nu mogelijk gemaakt.

Strike toont dus opnieuw wat mogelijk is met Lightning, op een moment dat de ECB bitcoin dood verklaarde. Leer zelf meer in onze gratis bitcoin cursus.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu