Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > BlockFi ook in de Chapter 11 club

BlockFi ook in de Chapter 11 club

BlockFi ook in de Chapter 11 club

maandag 28 november 2022 - door Redactie

Na de val van FTX vraagt ook BlockFi bescherming aan tegen zijn schuldeisers.

BlockFi is bekend als een earning platform waar gebruikers cryptomunten kunnen neerzetten, zodat deze uitgeleend kunnen worden. De gebruikers ontvangen in ruil een royale rente, maar het risico is uiteraard hoog. Zo kan de ontlener overkop gaan waardoor de klant zijn inleg kwijtspeelt. Of zelfs het volledige platform kan kapseizen en alle klanten mee in de afgrond trekken.

Terra implosie

Door de ineenstorting van Terra / LUNA gingen miljarden dollars in rook op, waarbij grote partijen in de problemen kwamen. Vaak hadden zij hun investering gefinancierd door te lenen via een platform als BlockFi, maar deze leningen konden onmogelijk terugbetaald worden. BlockFi kwam daarom al in de zomer in de problemen, maar het platform kreeg een reddingsboei toegeworpen door FTX.

Sam Bankman-Fried ontpopte zich op dat moment tot de redder van de crypto sector, maar op dat moment was nog niet geweten dat FTX zelf in slechte papieren zat. SBF kon de schijn hoog houden door het geld van klanten te gebruiken om daarmee redder te spelen. Een groot deel van de klanten liet zijn cryptomunten immers op het FTX platform staan, dus dit spelletje kon blijven doorgaan zolang de klanten hun bezit niet opvraagden. Toen dat wel gebeurde ging FTX op nauwelijks enkele dagen roemloos ten onder.

BlockFi kon eerder overeind gehouden worden door een kredietlijn van 400 miljoen dollar van FTX, maar kwam uiteraard opnieuw in de problemen door de implosie van het imperium van SBF. BlockFi blokkeerde vervolgens de meeste mogelijkheden op zijn platform en pauzeerde de withdrawals, zodat klanten geen geld meer van het platform konden opvragen. Vandaag moest BlockFi dan ook het Chapter 11 aanvragen, in de hoop dat er via een grondige reorganisatie nog wat gered kan worden. Meestal is een Chapter 11 echter de voorbode van een echt faillissement.

Uit de eerste documenten blijkt dat BlockFi nog 256,9 miljoen dollar cash bezit en dat er meer dan 100.000 schuldeisers zijn. De activa en de verplichtingen zitten beiden in de vork van 1 tot 10 miljard dollar, dus het is nog niet duidelijk hoe groot het gat in de balans juist is.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu