Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Geen withdrawals meer op BlockFi

Geen withdrawals meer op BlockFi

Geen withdrawals meer op BlockFi

vrijdag 11 november 2022 - door Redactie

Het crypto lending platform BlockFi pauzeert de meeste activiteit op het platform in navolging van de liquiditeitscrisis bij FTX.

BlockFi laat in een mededeling weten dat het platform onmogelijk zijn normale activiteiten kan verderzetten omdat er een gebrek aan duidelijkheid is over de levensvatbaarheid van FTX.com, FTX US en Alameda. BlockFi blokkeert daarom de meeste opties op zijn platform en pauzeert de withdrawals, zodat klanten geen geld meer van het platform kunnen halen. 

BlockFi kwam eerder dit jaar in de problemen door de ondergang van 3AC, dat op zijn beurt overkop ging door de implosie van Terra / LUNA. Ook Voyager en Celsius gingen hierdoor onderuit.

Kredietlijn

Sam Bankman-Fried kwam toen tussen om BlockFi overeind te houden. Er werd een kredietlijn van 400 miljoen dollar afgesproken en de optie om BlockFi over te nemen voor de som van 240 miljoen dollar, een schijntje tegenover de miljardenwaardering die BlockFi eerder had. Het overnamebedrag zou echter alleen maar gelden als BlockFi enkele targets zou halen zoals minstens 10 miljard dollar aan activa van klanten beheren. Wanneer de targets niet behaald werden, zou FTX slechts 15 miljoen dollar op tafel moeten leggen om BlockFi volledig te verwerven.

FTX US

BlockFi tast momenteel in het duister over de kredietlijn, maar stipt aan dat het een overeenkomst heeft met FTX US. Deze tak van FTX zou niet zozeer in de problemen zitten. De problemen situeren zich vooral bij het internationale FTX dat vanuit de Bahamas werkt, maar het besmettingsgevaar is uiteraard erg hoog. Gegeven de directe banden tussen FTX en FTX US is het haast onmogelijk dat FTX US helemaal ongeschonden uit deze crisis komt.

Leer meer over cryptocurrency in ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu