Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance neemt FTX misschien over, cryptomarkt in paniek

Binance neemt FTX misschien over, cryptomarkt in paniek

Binance neemt FTX misschien over, cryptomarkt in paniek

dinsdag 08 november 2022 - door Redactie

De massale withdrawals brachten FTX in de problemen, waarna deze hulp zocht bij Binance. Maar de onzekerheid zorgt ondertussen voor een brede verkoopgolf.

Een ongelooflijk verhaal in cryptoland deze week. CZ deelde mee dat zijn exchange Binance al hun FTT tokens van de concurrerende exchange FTX van Sam Bankman-Fried (SBF) van de hand zou doen. Daarop onstonden speculaties en werden er vragen gesteld over de balans van Alameda Research, een zusterbedrijf van FTX. Dat zou zwaar geleend hebben met de FTT tokens als onderpand.

Not your keys, not your coins

Cryptomunten die je bij een exchange hebt staan kan je kwijtspelen als de exchange onderuit gaat. Klanten van FTX begonnen dan ook massaal hun cryptomunten te withdrawen naar een eigen hardware wallet of verzonden hun coins naar een andere exchange. FTX zei gisteren nog dat ze aan alle verzoeken kunnen voldoen, maar vandaag doken er heel wat berichten op van withdrawals die vertraging opliepen. Daarna waren er meldingen dat FTX de withdrawals had stopgezet, wat kenmerkend is voor een exchange die helemaal onderuit gaat. Denk maar aan wat er met Celsius is gebeurd. Op enkele dagen tijd zou er bij FTX voor zo'n 6 miljard dollar weggestroomd zijn.

Ondertussen was ook de FTT token stevig gedaald tot minder dan 15 dollar. Topman Sam Bankman-Fried vroeg daarna hulp aan CZ van Binance en hij bevestigde dat er een niet bindende overeenkomst werd opgesteld waarbij Binance FTX zou overnemen. CZ zei ook dat Binance een deftig onderzoek zou doen en dat ze de situatie van nabij zouden opvolgen, waarbij ze steeds de mogelijkheid hebben om af te zien van de deal.

Besmettingsrisico's zorgen voor uitverkoop

Het nieuws over de overname van FTX zorgde eerst voor een opleving, maar de losse eindjes zorgden daarna opnieuw voor paniek. De klanten van FTX zouden dan wel gered worden, maar hoe zou het zitten met het zusterbedrijf van FTX, Alameda Research? De miljarden die ze geleend hebben met tokens als FTT en Solana als onderpand, zouden ze die nog kunnen terug betalen? En als dat niet lukt, welke partijen zouden er dan in de problemen komen? 

Deze hele situatie zorgt op moment van schrijven vermoedelijk voor veel gedwongen verkopen door partijen die proberen hun crypto tokens in dollars om te zetten, in een poging om zelf overeind te blijven. De cryptomarkt staat in zijn geheel dan ook zwaar onder druk en zelfs bitcoin is teruggefloten tot onder de 18.000 dollar. 

Momenteel zien we de FTT token een verlies incasseren van 75% en speelt Solana 28% kwijt. Net deze verliezen kunnen Alameda Research laten omvallen, waarbij één van de grootste market makers in crypto insolvabel blijkt te zijn.

Leer meer over crypto in onze gratis cryptocurrency cursus.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu