Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Société Générale werpt zich op cryptocurrency

Société Générale werpt zich op cryptocurrency

Société Générale werpt zich op cryptocurrency

woensdag 19 oktober 2022 - door Redactie

De grote Franse bank Société Générale heeft een crypto licentie binnengehaald bij de AMF.

Société Générale is een traditionele Franse bank die al meer dan 150 jaren bestaat. Slechts twee banken zijn groter dan Société Générale, met name Groupe Crédit Agricole en BNP Paribas.

Société Générale heeft nu via het dochterbedrijf SG Forge een registratie gekregen bij de Franse waakhond AMF, om cryptomunten aan te kopen, verkopen, verhandelen en bewaren. In het kort dus alle activiteiten die een crypto exchange uitvoert, hoewel SG Forge zich momenteel nog niet geregistreerd heeft als trading platform.

SG Forge is een interne startup van Société Générale die zich toelegt op blockchain. Twee jaren geleden werkten ze al samen met ConsenSys om in opdracht van de Franse centrale bank te experimenteren met een CBDC. SG Forge was ook één van de partners die de Europese Investeringsbank (EIB) geholpen heeft met de uitgifte van 100 miljoen euro aan obligaties op Ethereum.

Hotspot

In de voorbije maanden kregen andere crypto exchanges ook al een registratie bij de AMF. Frankrijk lijkt zich op deze manier te ontwikkelen tot een hotspot voor crypto in Europa.

Eerder was er ook al het nieuws van de Franse energiegigant EDF die via een dochteronderneming actief is als validator op het nieuwe Ethereum Proof-of-Stake netwerk.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu