Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Energiegigant EDF is een Ethereum validator

Energiegigant EDF is een Ethereum validator

Energiegigant EDF is een Ethereum validator

vrijdag 14 oktober 2022 - door Redactie

Électricité de France ontpopt zich via een dochteronderneming tot een belangrijke validator op het Ethereum netwerk.

Ethereum maakte onlangs de overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake en heeft nu validators nodig om nieuwe blokken te maken. Dit is mogelijk zonder heel veel elektriciteitsverbruik, wat de aandacht getrokken heeft van een opvallende partij als EDF.

Exaion

Exaion is dochteronderneming van EDF die in 2020 werd opgericht, om bedrijven te helpen met Web3-projecten. Ze vinden ecologie een belangrijk uitgangspunt en bleven dus ver weg van Proof-of-Work blockchain projecten. Exaion was bijvoorbeeld al actief met nodes op verschillende blockchains als Tezos, Avalanche, Cosmos en Polkadot.

Sinds kort is daar dus ook Ethereum bijgekomen. Volgens Big Whale bezit EDF op deze manier meer dan 150 Ethereum nodes, waarvan er 10 nodes voor eigen gebruik zijn. De andere nodes worden beheerd voor klanten, die op deze manier een graantje kunnen meepikken van de staking opbrengsten.

Het nieuws onderstreept dat grote bedrijven zonder al te veel moeite Proof-of-Stake blockchain projecten kunnen omarmen, net omdat de bezwaren over elektriciteitsverbruik en vervuiling op deze manier wegvallen. Het slechte imago van bitcoin omwille van het energieverbruik is evenwel onterecht omdat mining ook een bondgenoot kan zijn van hernieuwbare energie.

Franse staat

EDF is grotendeels eigendom van de Franse overheid, waardoor deze nu ook onrechtstreeks een Ethereum validator is geworden. Frankrijk stelt zich trouwens op meerdere gebieden crypto-friendly op en wil het crypto ecosysteem op deze manier ondersteunen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu