Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Meer dan 8.000 crypto wallets beroofd van SOL

Meer dan 8.000 crypto wallets beroofd van SOL

Meer dan 8.000 crypto wallets beroofd van SOL

zaterdag 06 augustus 2022 - door Redactie

Op dinsdagavond 2 augustus zijn meer dan 8.000 hot wallets gehackt, waarna crypto van Solana zijn gestolen.


Solana is een blockchain platform dat bekend staat om zijn snelheid en efficiëntie, maar ook omwille van vele problemen. Zo ligt het platform regelmatig urenlang plat.

Gebruikers gaven aan dat de SOL cryptomunten van Solana uit hun hot wallets zijn verdwenen. Dit zijn wallets die verbonden zijn aan het internet. De wallets zelf zijn niet verbonden aan Solana, maar aan bekende wallet aanbieders zoals Slope, Phantom en TrustWallet. Meer dan 5 miljoen dollar aan Solana coins zijn gestolen tijdens de hack. 

Er is niet bekend wie verantwoordelijk is voor de hack van de wallets. Wel is bekend geworden dat vooral mobiele gebruikers slachtoffer waren. De hackers konden op een of andere manier de private keys bemachtigen en dus transacties ondertekenen, waardoor de crypto naar een onbekend adres kon worden verstuurd. De eigenaren van de wallets kregen daardoor plots een bericht dat de transactie van hun crypto was voltooid. 

Ook is duidelijk geworden dat Solana niet het slachtoffer was van de cyberaanval, maar dat de software van de wallet aanbieders werd aangetast.

Slope software

Er wordt gespeculeerd dat de hack heeft plaatsgevonden op de software van de mobiele app van Slope. Omdat deze software indirect ook wordt gebruikt door andere wallet aanbieders, konden de hackers toegang krijgen tot de accounts op meerdere platformen.

Slope moedigt gebruikers aan om een nieuwe wallet aan te maken, zodat de gestolen informatie niet meer bruikbaar is voor een potentiële volgende hack. Toch hebben veel gebruikers besloten om over te stappen op andere aanbieders.

De koers van de Solana cryptocurrency daalde na de hack. Toen het nieuws brak dat Slope het zwakke punt was, herstelde de koers weer. 

Bescherm je bezit met een cold wallet

Hot wallets zijn al langer een discussiepunt onder crypto-fanatici. Hoewel ze makkelijke toegang tot je gegevens bieden, zijn ze vatbaarder voor cyberaanvallen. Dit komt doordat ze altijd verbonden zijn aan het internet. 

De zogenoemde cold wallets voorkomen dit, omdat de gegevens worden opgeslagen op een extern apparaat zoals een USB-stick. Pas als deze connectie maakt met een computer of smartphone, komt er een verbinding met het internet tot stand. Hierdoor zijn ze een veiliger alternatief.

Ledger is zowat de bekendste aanbieder van hardware wallets. Een nieuwe speler op de markt is het Belgische NGRAVE, dat een revolutionaire cold wallet heeft gemaakt.

Solana grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu