Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bug legt Solana alweer urenlang plat

Bug legt Solana alweer urenlang plat

Bug legt Solana alweer urenlang plat

donderdag 02 juni 2022

Het blockchain netwerk van Solana is alweer 4 uren uit de lucht geweest. Het platform blijft kampen met bugs die steeds een volledige heropstart vereisen.

Het Solana netwerk kampte met een bug waardoor er geen nieuwe blocks meer konden gemaakt worden. Een deel van het netwerk beschouwde het laaste blok als ongeldig en zo kon er geen consensus meer bereikt worden. Het netwerk moest bijgevolg opnieuw opgestart worden waarbij de zogenaamde 'durable nonce' feature werd uitgeschakeld. De ontwikkelaars beloven nu dat ze snel met een patch komen om het probleem op te lossen.

Door de problemen was Solana alweer 4 uren offline. Zo'n maand geleden lag Solana ook 7 uren plat. Het doet waarnemers uiteraard vragen stellen over de stabiliteit van Solana, dat zich in de markt zet als een Ethereum uitdager. 

Bovenop Solana werden DeFi diensten en dApps gebouwd die profiteren van de razendsnelle transacties en lage transactiekosten op de Solana blockchain. Ook het Move-to-Earn spel STEPN draait op Solana. De regelmatige pannes zijn uiteraard niet wenselijk voor kritische toepassingen.

Koers gecrasht

De koers van Solana is in de afgelopen weken flink gecrasht. Begin april werd nog een koers genoteerd van 125 euro, ondertussen staan we rond de 37 euro. Op zo'n twee maanden tijd is de koers dus met 70% gedaald.

Solana grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu