Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bug legt Solana alweer urenlang plat

Bug legt Solana alweer urenlang plat

Bug legt Solana alweer urenlang plat

donderdag 02 juni 2022 - door Redactie

Het blockchain netwerk van Solana is alweer 4 uren uit de lucht geweest. Het platform blijft kampen met bugs die steeds een volledige heropstart vereisen.


Het Solana netwerk kampte met een bug waardoor er geen nieuwe blocks meer konden gemaakt worden. Een deel van het netwerk beschouwde het laaste blok als ongeldig en zo kon er geen consensus meer bereikt worden. Het netwerk moest bijgevolg opnieuw opgestart worden waarbij de zogenaamde 'durable nonce' feature werd uitgeschakeld. De ontwikkelaars beloven nu dat ze snel met een patch komen om het probleem op te lossen.

Door de problemen was Solana alweer 4 uren offline. Zo'n maand geleden lag Solana ook 7 uren plat. Het doet waarnemers uiteraard vragen stellen over de stabiliteit van Solana, dat zich in de markt zet als een Ethereum uitdager. 

Bovenop Solana werden DeFi diensten en dApps gebouwd die profiteren van de razendsnelle transacties en lage transactiekosten op de Solana blockchain. Ook het Move-to-Earn spel STEPN draait op Solana. De regelmatige pannes zijn uiteraard niet wenselijk voor kritische toepassingen.

Koers gecrasht

De koers van Solana is in de afgelopen weken flink gecrasht. Begin april werd nog een koers genoteerd van 125 euro, ondertussen staan we rond de 37 euro. Op zo'n twee maanden tijd is de koers dus met 70% gedaald.

Solana grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu