Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Three Arrows Capital wordt geliquideerd

Three Arrows Capital wordt geliquideerd

Three Arrows Capital wordt geliquideerd

woensdag 29 juni 2022 - door Redactie

Het geplaagde cryptofonds Three Arrows Capital is door een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden gedwongen om zijn bezittingen te verkopen.

Het gaat over de dochter op de Britse Maagdeneilanden, die dus door de rechtbank officieel insolvabel is verklaard. De assets in bezit worden nu verkocht en er zal gekeken worden of de schuldeisers met deze opbrengsten kunnen terugbetaald worden. Omdat het fonds met geleend geld speculeerde, is de kans groot dat veel schuldeisers hun geld niet of slechts ten dele zullen terugkrijgen.

3AC kreeg een eerste grote opdoffer door de ondergang van Terra / LUNA, waar het fonds meer dan 200 miljoen dollar aan verloor. Door de verdere koersdaling van bitcoin en andere cryptomunten kwam 3AC dieper in de problemen. Ze konden niet voldoen aan margin calls waardoor posities automatisch verkocht werden.

Domino's vallen

De crash van LUNA bracht enkele weken later Celsius en 3AC in de problemen, die op hun beurt heel wat andere spelers kunnen besmetten. Ondertussen werd al duidelijk dat Voyager zo'n 650 miljoen dollar geleend had aan 3AC, waarna Sam Bankman-Fried al tussenbeide kwam en een reddingsboei toewierp aan Voyager. In de komende dagen zullen misschien nog grote namen hun blootstelling aan 3AC moeten opbiechten.

Crypto winter

Door de verkoop van activa kunnen de koersen van cryptomunten nog bijkomend onder druk komen te staan. Heel wat partijen die met geleend geld speculeerden op stijgende koersen zitten nu met de handen in het haar. De crypto winter zorgt ervoor dat speculeren met overdreven hoge leverage opnieuw als risicovol beschouwd wordt. In de stijgende markt waren speculanten blijkbaar vergeten dat koersen ook kunnen dalen, waardoor ze te hoge risico's namen. De koerscorrectie zet nu iedereen weer met beide voeten op de grond.

Update: op vrijdag 1 juli heeft 3AC ook in de VS het faillissement aangevraagd, onder het zogenaamde 'Chapter 15 bankruptcy'. 

Bitcoin grafiek in euro

Finst



Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Advertentie






Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu