Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Stablecoin USDD staat onder druk

Stablecoin USDD staat onder druk

Stablecoin USDD staat onder druk

dinsdag 21 juni 2022 - door Redactie

De USDD, de vrij recent gelanceerde stablecoin op TRON, is al een week minder dan 1 dollar waard.


Begin mei werd de USDD gelanceerd, naar het voorbeeld van het gecrashte Terra / USDT. Het is een algoritmische stablecoin op TRON en om gebruikers aan te trekken werd geschermd met hoge rentevoeten.

De marktkapitalisatie van USDD is op twee maanden tijd opgelopen naar zo'n 700 miljoen dollar, maar begint nu lichtjes te dalen. Het is van 12 juni geleden dat de USDD nog ongeveer een dollar waard was. Op 13 juni daalde de koers naar zo'n 0,99 dollar en in het weekend werd een dieptepunt gemaakt van zo'n 0,92 dollar. Op moment van schrijven koersen we rond de 0,96 dollar. Zie de onderstaande grafiek, waarbij de USDD tegen USDC wisselkoers getoond wordt. USDC is zowat de meest betrouwbare stablecoin die gedekt wordt door echte dollars. 

Stablecoin USDD staat onder druk

Grafiek: Tradingview

Reserves

Bij de Tron DAO Reserve zien ze er geen graten in. "Onze missie is om de beste gedecentraliseerde stablecoin ooit aan te bieden", klinkt het. Verder beweren ze dat er genoeg reserves in de kluis liggen om de stablecoin te ondersteunen. Tron DAO Reserve zegt dat ze ruim een miljard aan USDC bezitten, 140 miljoen USDT, 14.000 bitcoin en bijna 11 miljard TRON. Na de ondergang van UST besloten ze namelijk om af te stappen van het concept van een pure algoritmische stablecoin. Er wordt nu een hybride model gebruikt waarbij ook andere activa de waarde van USDD zouden moeten beschermen. Er zijn zelfs meer reserves dan dat er USDD is uitgegeven.

Shorters

Volgens TRON oprichter Justin Sun is de koppeling met de dollar tijdelijk kwijt omdat de native token TRON aangevallen wordt door short sellers. Als de prijs van TRON onder druk staat daalt uiteraard ook de waarde van de reserves die USDD moet dekken.

Verder zorgt ook de werking van de algoritmische stablecoin voor bijkomende druk op de koers van TRON. Om de waarde van de USDD te doen stijgen, moet het aanbod USDD verkleinen. Dat kan door arbitrage. Traders kopen dan USDD aan lage koersen om deze te swappen voor 1 dollar aan TRON. Ze kiezen daarbij dan meteen eieren voor hun geld en verkopen TRON op de markt.

We kunnen besluiten dat TRON met de USDD stablecoin een nieuwe experiment is, waarvan we vrezen dat het ook een slechte afloop zal kennen.

TRON grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu