Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe USDD stablecoin belooft 30% intrest

Nieuwe USDD stablecoin belooft 30% intrest

Nieuwe USDD stablecoin belooft 30% intrest

zaterdag 14 mei 2022 - door Redactie

Na de totale implosie van Terra en de UST stablecoin, staat er alweer een nieuwe kandidaat klaar om exact hetzelfde te proberen.


De USDD stablecoin werd gebouwd op TRON en past dezelfde principes toe als Terra. Het gaat opnieuw over een algoritmische stablecoin en begin mei werd nog trots aangekondigd dat het een antwoord was op UST, die op dat moment nog succesvol was gezien de marktkapitalisatie maar bleef toenemen. De voorbije week ging UST echter roemloos ten onder.

Net zoals bij Terra is nu niet LUNA maar wel TRON de token die gebruikt wordt om de prijs van USDD stabiel te houden. Als de prijs van USDD lager is dan 1 dollar, dan kunnen traders 1 USDD naar het systeem sturen en dan krijgen ze TRX in ruil ter waarde van 1 dollar. Op deze manier droogt het aanbod USDD op waardoor de prijs weer zou moeten stijgen. Dit is net hetzelfde mechanisme dat uiteindelijk bij UST niet bleek te werken.

De USDD stablecoin werd begin mei gelanceerd en de marktkapitalisatie is ondertussen al opgelopen naar zo'n 270 miljoen dollar.

Nieuwe USDD stablecoin belooft 30% intrest

Grafiek: CoinMarketCap

Op het lending protocol JustLend kan je USDD plaatsen tegen jaarlijkse rentevoeten die oplopen tot wel 30%, wat argeloze crypto beleggers moet aantrekken. Hopelijk hebben ze met UST, die rentevoeten had van haast 20%, hun lesje wel al geleerd. De hoge rentevoeten zijn uiteraard een vergoeding voor het risico dat de investeerders lopen. Er is namelijk een hoge kans dat ze hun volledige inleg zullen kwijtspelen.

Deze week maakten we ook al een artikel over de risico's van crypto lending.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu