Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle lanceert euro stablecoin

Circle lanceert euro stablecoin

Circle lanceert euro stablecoin

vrijdag 17 juni 2022

De stablecoin markt wordt gedomineerd door de Amerikaanse dollar. Uitgever Circle probeert daar verandering in te brengen met de Euro Coin of EUROC.

Stablecoins zijn handig in het internationale betaalverkeer. Je kan ze namelijk 24 op 24 en 7 op 7 verzenden, terwijl het traditionele banksysteem in het weekend sluit en ook vakantiedagen telt. Daarnaast zijn ze ook populair in landen waar echte dollars verboden zijn of waar wel met dollar wordt gewerkt maar inwoners geen bankrekening hebben.

Momenteel wordt de stablecoin markt gedomineerd door Tether (USDT) en Circle (UDSC). Bij Tether duiken er vaak vragen op hoe de tokens gedekt zijn door werkelijke activa, terwijl Circle veel transparanter is. De USD Coin van Circle is dan ook marktaandeel aan het winnen.

Volledig gedekte euro stablecoin

Circle lanceert op 30 juni een volledig gedekte euro stablecoin, die in eerste instantie als ERC-20 token op Ethereum zal verschijnen. De assets die de token ondersteunen worden bewaard bij financiƫle instellingen in de VS. Het is dus nog uitkijken hoe de regulatoren in Europa hier op gaan reageren.

Bedrijven kunnen op de Circle website Euro Coin minten als ze euro's storten in hun account. De bank Silvergate houdt vervolgens deze euro reserves aan. Er zal maandelijks een audit gepubliceerd worden om aan te tonen dat elke token gedekt is door een echte euro.

De EUROC zal meteen al beschikbaar zijn op enkele exchanges zoals Binance, FTX, Bitstamp en DeFi protocols zoals Compound, Curve en Uniswap.Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu