Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle lanceert euro stablecoin

Circle lanceert euro stablecoin

Circle lanceert euro stablecoin

vrijdag 17 juni 2022 - door Redactie

De stablecoin markt wordt gedomineerd door de Amerikaanse dollar. Uitgever Circle probeert daar verandering in te brengen met de Euro Coin of EUROC.

Stablecoins zijn handig in het internationale betaalverkeer. Je kan ze namelijk 24 op 24 en 7 op 7 verzenden, terwijl het traditionele banksysteem in het weekend sluit en ook vakantiedagen telt. Daarnaast zijn ze ook populair in landen waar echte dollars verboden zijn of waar wel met dollar wordt gewerkt maar inwoners geen bankrekening hebben.

Momenteel wordt de stablecoin markt gedomineerd door Tether (USDT) en Circle (UDSC). Bij Tether duiken er vaak vragen op hoe de tokens gedekt zijn door werkelijke activa, terwijl Circle veel transparanter is. De USD Coin van Circle is dan ook marktaandeel aan het winnen.

Volledig gedekte euro stablecoin

Circle lanceert op 30 juni een volledig gedekte euro stablecoin, die in eerste instantie als ERC-20 token op Ethereum zal verschijnen. De assets die de token ondersteunen worden bewaard bij financiƫle instellingen in de VS. Het is dus nog uitkijken hoe de regulatoren in Europa hier op gaan reageren.

Bedrijven kunnen op de Circle website Euro Coin minten als ze euro's storten in hun account. De bank Silvergate houdt vervolgens deze euro reserves aan. Er zal maandelijks een audit gepubliceerd worden om aan te tonen dat elke token gedekt is door een echte euro.

De EUROC zal meteen al beschikbaar zijn op enkele exchanges zoals Binance, FTX, Bitstamp en DeFi protocols zoals Compound, Curve en Uniswap.

Finst



Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline







Advertentie






Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu