Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > USDC wint terrein tegenover Tether

USDC wint terrein tegenover Tether

USDC wint terrein tegenover Tether

zaterdag 28 mei 2022 - door Redactie

Op een tweetal weken tijd is Tether ongeveer 10 miljard dollar aan market cap verloren, terwijl USDC er op vooruit ging.

De ondergang van de UST stablecoin van Terra zorgde ook even voor paniek bij Tether, waardoor de USDT even de pariteit met de dollar kwijtspeelde. Omdat Tether investeerders kon uitbetalen die hun USDT kwamen inruilen, keerde de rust terug en koerste de USDT al snel weer in de buurt van 1 dollar.

Tether marktkapitalisatie onder druk

Uit de marktkapitalisatie blijkt nu wel dat Tether in de voorbije twee weken heel wat geld heeft moeten terugbetalen aan investeerders. Op 11 mei waren er bijvoorbeeld nog 83 miljard dollar USDT's in omloop en ondertussen is dat aantal gedaald naar zo'n 72,5 miljard dollar.

USDC wint terrein tegenover Tether

Grafiek: CoinMarketCap

USDC wint terrein

Bij USDC, de stablecoin die door Circle wordt uitgegeven, zien we net het omgekeerde gebeuren. Op 11 mei waren er zo'n 48 miljard USDC's in omloop en ondertussen is dat aantal opgelopen tot 53,6 miljard USDC.

USDC wint terrein tegenover Tether

Grafiek: CoinMarketCap

De stablecoin van Circle heeft een betere reputatie omdat er maandelijks een Reserve Account Report wordt gepubliceerd door de onafhankelijke accountant Grant Thornton. Circle heeft beloofd de rapporten zelfs wekelijks te publiceren. Telkens blijkt er uit dat de dekking van USDC volledig bestaat uit cash dollars of korte termijn Amerikaans overheidspapier.

Tether reputatie

De reputatie van Tether is bedenkelijk omwille van vroegere wanpraktijken. Maar ook vandaag nog nemen ze heel wat meer risico in vergelijking met Circle. Tether voelt de druk van de markt wel en maakte recent nog bekend dat ze de blootstelling aan commercial paper aan het verminderen zijn. Dat is bedrijfspapier dat minder liquide is dan kortlopend overheidspapier, wat in het geval van een bankrun op Tether voor liquiditeitsproblemen kan zorgen. Verder is Tether minder transparant dan Circle. Zo weten we niet van welke bedrijven Tether papier in handen heeft en is er nog een deel belegd in digitale tokens. De Tether stablecoin wordt dus algemeen beschouwd als risicovoller dan USDC.

Tether USDT grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu