Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Blaast LUNA 2.0 airdrop Terra nieuw leven in?

Blaast LUNA 2.0 airdrop Terra nieuw leven in?

Blaast LUNA 2.0 airdrop Terra nieuw leven in?

dinsdag 31 mei 2022 - door Redactie

Het vrijwel ter ziele gegane Terra neemt een doorstart met een nieuwe blockchain. Oude houders van LUNA en UST kregen een aidrop van de nieuwe coins.


Een drietal weken geleden ging de UST stablecoin op een spectaculaire manier ten onder, waarbij ook de LUNA token waardeloos werd. In een tijdsspanne van enkele uren verloren beleggers in deze tokens miljarden dollars aan waarde. Sommige kleine beleggers zagen zelfs hun hele spaarpotje verdwijnen. Ze hadden bijvoorbeeld alles omgezet in UST om te kunnen profiteren van hoge rente die betaald wordt op lending platformen. Een hoog rendement gaat uiteraard gepaard met een hoog risico en dat hebben deze mensen nu op een erg pijnlijke manier geleerd.

Topman Do Kwon van Terraform Labs, die nog steeds op vrije voeten rondloopt, heeft ondertussen een nieuwe Terra blockchain operationeel gemaakt. Kwon haalde zich de woede op de hals van vele kleine crypto beleggers, die vinden dat de man een oplichter is. Er verschijnen dan ook veel memes op sociale media.

Blaast LUNA 2.0 airdrop Terra nieuw leven in?

Airdrop

Het oude Terra en de LUNA token blijven gewoon bestaan en er werd een nieuwe blockchain opgezet voor de LUNA 2.0 tokens. Houders van de oude tokens hebben via een ingewikkelde airdrop recht op de nieuwe tokens. Om te bepalen op hoeveel tokens iemand recht heeft, maken ze bij Terraform Labs een onderscheid voor wie tokens had 'pre-attack' en/of 'post-attack'. Hiermee verwijzen ze naar de 'aanval' die UST ten onder bracht, terwijl het eerder de markt was die blootlegde dat de algoritmische stablecoin UST constructiefouten had.

Blaast LUNA 2.0 airdrop Terra nieuw leven in?

Wie recht heeft op de LUNA 2.0 tokens, kreeg bij de start van de nieuwe blockchain 30% van deze tokens geleverd in zijn wallet. De overige 70% van de tokens wordt vastgezet en om het half jaar zal hiervan één vierde worden vrijgegeven. Pas over twee jaren zullen dus alle tokens vrijgegeven zijn. Tijdens de periode waarin de tokens vastgezet zijn, krijgen de houders wel staking opbrengsten.

De UST stablecoin maakt geen deel meer uit van het nieuwe ecosysteem. De applicaties die bovenop het oude Terra gebouwd werden, zijn ondertussen al gemigreerd naar de nieuwe blockchain. Maar of het deze keer wel een succes wordt, is uiteraard hoogst onwaarschijnlijk. Terra zal vermoedelijk voor altijd een onbetrouwbaar imago met zich meeslepen.

Exchanges

De crypto exchanges hebben onder druk van de kleine beleggers het nieuwe LUNA 2.0 token wel moeten listen, hoewel vrijwel iedereen het vertrouwen kwijt is in Do Kwon. De wallets van de exchanges kregen immers de nieuwe tokens uitgekeerd via de airdrop, waardoor het maar logisch is dat ze deze ook opnieuw verdelen aan hun gebruikers.

Onder de crypto exchanges is er een race om zoveel mogelijk tokens aan te bieden, omdat de vraag vanuit klanten zo groot is. Echter merken ze nu dat een dergelijk shitcoin casino ook voor administratieve rampen kan zorgen en heel wat boze klanten. Drie weken geleden werd de handel in UST en LUNA op vele exchanges stilgelegd, waardoor klanten boos waren omdat ze niet meer konden uitstappen. En bij het opzetten van Terra 2.0 kon het voor klanten niet snel genoeg gaan om de nieuwe LUNA tokens in hun wallet te ontvangen.

Op de eerste exchanges die de LUNA 2.0 handel mogelijk maakten, was de openingskoers haast 18 dollar. Nauwelijks enkele uren later was de koers al onder de 5 dollar gedaald, terwijl miljoenen klanten aan het wachten waren tot hun exchange voor hen de handel operationeel maakte. Deze klanten willen natuurlijk het geld dat ze verloren met UST en LUNA deels terug verdienen, hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit ooit zal lukken.

Ondertussen is de koers van LUNA 2.0 weer wat hersteld, maar het staat buiten kijf dat het gaat over een altcoin met een hoog risico die je best kan mijden.

Terra 2.0 grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu