Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > GameStop bouwt NFT marktplaats op Loopring

GameStop bouwt NFT marktplaats op Loopring

GameStop bouwt NFT marktplaats op Loopring

donderdag 05 mei 2022 - door Redactie

Loopring, de tweedelaagsoplossing op Ethereum, zal gebruikt worden om de GameStop NFT marktplaats te ondersteunen. Een beta van deze marktplaats is al een tijdje live.


De Ethereum blockchain kampt soms met een toevloed aan transacties, waardoor deze traag verwerkt worden tegen een hoge gas fee of transactiekost. Dat werd een paar dagen geleden nog duidelijk bij de lancering van de Otherside NFT's. Sommige gebruikers betaalden duizenden euro's om een transactie te laten bevestigen.

Een tweedelaagsoplossing zorgt voor snellere en goedkopere transacties. Diverse partijen bouwen zo op Ethereum, zoals bijvoorbeeld Polygon of Loopring. Om te kunnen schalen maakt Loopring gebruik van zogenaamde zk-Rollups of Zero-Knowledge Rollups. Honderden transacties worden gegroepeerd en vervolgens bevestigd op de Ethereum blockchain. Op deze manier kan Loopring 2.025 transacties per seconde verwerken.

GameStop

GameStop is een Amerikaanse keten die videogames verkoopt. Het bedrijf verwierf vooral bekendheid doordat het een speeltje werd van de Reddit community Wallstreetbets. Doordat mensen hun spelletjes online kopen en downloaden presteerden de winkels van GameStop al lang slecht. Grote partijen speculeerden op een ondergang van het bedrijf en zaten short op het aandeel. In januari 2021 zorgde een gecoƶrdineerde actie via Reddit echter voor een short-squeeze. De kleine beleggers duwden de koers hoger, waardoor grote partijen hun short positie moesten afsluiten en aandelen moesten kopen op de markt tegen steeds hogere prijzen. Op nauwelijks twee weken tijd ging de koers van GameStop zo'n 1.500% hoger.

GameStop probeert zich nu opnieuw uit te vinden en doet alles om in de gunst te komen van de memestock beleggers. Zo mogen klanten betalen met memecoins zoals Shiba Inu of Dogecoin. En door de metaverse hype besloot GameStop ook een eigen NFT platform op te starten. Dat loopt momenteel in beta en zou in juli officieel gelanceerd moeten worden.

Op Loopring zijn de voorbije weken al meer dan 1 miljoen NFT's gemint, telkens tegen minder dan 1 dollar. Het valt nog af te wachten of de GameStop NFT marktplaats een succes zal worden. OpenSea blijft voorlopig de duidelijke marktleider wat NFT's betreft.

Loopring blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Loopring grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu