Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

maandag 02 mei 2022 - door Redactie

Yuga Labs, het bedrijf achter de razend populaire Bored Ape Yacht Club en de ApeCoin, verkocht gisteren voor 285 miljoen dollar aan NFT's voor zijn metaverse project.


De 'Otherdeeds' die gemint werden, zijn nodig om later virtueel land te kunnen claimen in de 'Otherside' metaverse. In totaal werden er zo'n 55.000 NFT's gemint, met een prijs per stuk van 305 APE. Crypto investeerders telden dus zo'n 5.500 euro neer voor een Otherside NFT.

Gas fees

Door het enorme succes werd de Ethereum blockchain tijdelijk overbelast. Om transacties te kunnen laten doorgaan moest er dus veel Gwei betaald worden, de 'gas fee' die op Ethereum transacties van toepassing is. Deze steeg naar ongekende hoogtes. Tijdens het minten hebben beleggers voor zo'n 176 miljoen dollar aan gas fees betaald. Zondag ochtend werden zelfs gas fees van 6.000 tot 7.000 Gwei gezien, wat betekent dat je voor een enkele transactie meer dan 2.500 euro betaalde om deze te laten bevestigen.

Eigen chain

Yuga Labs had het grote succes niet voorzien en zegt teleurgesteld te zijn over de hoge gas fees. "Het is duidelijk dat ApeCoin naar een eigen chain moet migreren om te kunnen opschalen", klinkt het. Ethereum is volgens het huidige opzet niet langer geschikt voor dergelijke grote NFT projecten. Het valt nog af te wachten of de performantie kan verbeteren als de langverwachte merge eindelijk doorgaat.

Secundaire markt

Ondertussen zijn de NFT's beschikbaar op de marktplaats OpenSea. Daar vonden al meer dan 11.000 trades plaats. In totaal werd er al voor meer dan 265 miljoen euro verhandeld.

ApeCoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu