Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

Otherside NFT's van Yuga Labs zijn een groot succes

maandag 02 mei 2022 - door Redactie

Yuga Labs, het bedrijf achter de razend populaire Bored Ape Yacht Club en de ApeCoin, verkocht gisteren voor 285 miljoen dollar aan NFT's voor zijn metaverse project.

De 'Otherdeeds' die gemint werden, zijn nodig om later virtueel land te kunnen claimen in de 'Otherside' metaverse. In totaal werden er zo'n 55.000 NFT's gemint, met een prijs per stuk van 305 APE. Crypto investeerders telden dus zo'n 5.500 euro neer voor een Otherside NFT.

Gas fees

Door het enorme succes werd de Ethereum blockchain tijdelijk overbelast. Om transacties te kunnen laten doorgaan moest er dus veel Gwei betaald worden, de 'gas fee' die op Ethereum transacties van toepassing is. Deze steeg naar ongekende hoogtes. Tijdens het minten hebben beleggers voor zo'n 176 miljoen dollar aan gas fees betaald. Zondag ochtend werden zelfs gas fees van 6.000 tot 7.000 Gwei gezien, wat betekent dat je voor een enkele transactie meer dan 2.500 euro betaalde om deze te laten bevestigen.

Eigen chain

Yuga Labs had het grote succes niet voorzien en zegt teleurgesteld te zijn over de hoge gas fees. "Het is duidelijk dat ApeCoin naar een eigen chain moet migreren om te kunnen opschalen", klinkt het. Ethereum is volgens het huidige opzet niet langer geschikt voor dergelijke grote NFT projecten. Het valt nog af te wachten of de performantie kan verbeteren als de langverwachte merge eindelijk doorgaat.

Secundaire markt

Ondertussen zijn de NFT's beschikbaar op de marktplaats OpenSea. Daar vonden al meer dan 11.000 trades plaats. In totaal werd er al voor meer dan 265 miljoen euro verhandeld.

ApeCoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu