Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ethereum merge alweer uitgesteld

Ethereum merge alweer uitgesteld

Ethereum merge alweer uitgesteld

vrijdag 15 april 2022 - door Redactie

De overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake zal deze zomer nog niet gebeuren.

Ethereum is al lange tijd aan het werken aan een grote upgrade van het netwerk, die eerst de Ethereum 2.0 upgrade werd genoemd. Naast het huidige Ethereum Mainnet werd de Beacon Chain al in december 2020 gelanceerd. Op deze chain is staking mogelijk, waarbij nodes minimaal 32 ETH moeten aanhouden om hieraan te kunnen deelnemen. Ondertussen werd meer dan 10 miljoen ETH op deze manier vast gezet.

The Merge

Ergens in de toekomst zal de Ethereum Merge plaatsvinden, waarbij het huidige mainnet als het ware fuseert met de Beacon Chain. Daarna zal Ethereum verder gaan als een Proof-of-Stake blockchain netwerk, waarbij het energieverbruik naar schatting met 99% zal dalen.

De merge was eerst gepland voor juni, maar is nu met enkele maanden uitgesteld. Bij een merge tussen een testnet en de Beacon Chain bleek dat er nog bugs zijn die opgelost moeten worden. Volgens ontwikkelaar Tim Beiko is het wel duidelijk dat Ethereum in de laatste maanden van Proof-of-Work zit.

Sharding

Na de merge zal ook sharding geïntroduceerd worden. Hierbij zullen 64 chains naast mekaar lopen. Dat maakt snelle transacties mogelijk, die dan gesetteld zullen worden op de Beacoin Chain. Op deze manier zal Ethereum veel sneller kunnen opschalen.

Effect op Ether koers?

De ETH koers kan volgens analisten de hoogte in als de merge zonder problemen verloopt. Het netwerk zal sneller worden en de transactiekosten zullen dalen, waardoor ETH weer aantrekkelijker zal worden tegenover concurrerende blockchains. Anderzijds vragen marktpartijen zich wel af of een succesvolle merge al in de koersen verwerkt zit. In dat geval zouden we een 'buy the rumour, sell the news' kunnen krijgen. De ETH koers loopt dan op richting de merge, om vervolgens stevig te dalen.

Lees hier meer over het kopen van Ethereum.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu