Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > 'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

maandag 10 januari 2022 - door Redactie

Volgens Joey Krug van het bekende crypto hedgefonds Pantera Capital, zal Ethereum in de financiële wereld geïntegreerd worden.

Krug gaf een interview aan Bloomberg waarin hij praat over de technische mogelijkheden van Ethereum. Deze blockchain is in volle ontwikkeling en de upgrade naar Ethereum 2.0 zal nog een tijdje in beslag nemen. 

ETH 2.0

Momenteel wordt geschat dat het huidige Ethereum Mainnet tegen het midden van dit jaar gefuseerd zal zijn met de nieuwe Beacon chain, waardoor het hele netwerk de transitie maakt naar Proof-of-Stake. In 2023 zouden dan de shard chains gelanceerd worden, waardoor Ethereum tot 100.000 transacties per seconde zou kunnen verwerken. De implementatie van ETH 2.0 heeft al vaak vertraging opgelopen en de roadmap is al regelmatig gewijzigd, maar in 2022 zal er flink verder gewerkt worden aan het uitrollen van deze grote upgrade.

The World Computer

Door de upgrades aan het Ethereum netwerk meent Joey Krug dat binnen tien jaar de financiële sector veel gebruik zal maken van Ethereum. Er zijn nu ook al voorbeelden van 'tokenized securities', zo zijn er al obligaties op de Ethereum blockchain uitgegeven.

Volgens Krug zal Ethereum ook in de komende jaren dominant blijven in de blockchain wereld. Momenteel is ETH de tweede grootste cryptomunt na bitcoin. Het netwerk van Ethereum kampt momenteel wel vaak met een toevloed aan transacties en hoge gas fees, door de populariteit van NFT's en DeFi. Vooral de ontwikkeling van deze decentralized finance applicaties zal Ethereum in de spotlight zetten van de traditionele financiële industrie, wat uiteindelijk voor meer adoptie zal zorgen. Op deze manier kan Ethereum de 'World Computer' worden die oprichter Vitalik Buterin voor ogen heeft.

ETH wordt verhandeld op zowat alle cryptocurrency exchanges. Lees hier meer over cryptocurrency kopen.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu