Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > 'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

'Binnen tien jaar gebeurt helft financiële transacties op Ethereum'

maandag 10 januari 2022

Volgens Joey Krug van het bekende crypto hedgefonds Pantera Capital, zal Ethereum in de financiële wereld geïntegreerd worden.

Krug gaf een interview aan Bloomberg waarin hij praat over de technische mogelijkheden van Ethereum. Deze blockchain is in volle ontwikkeling en de upgrade naar Ethereum 2.0 zal nog een tijdje in beslag nemen. 

ETH 2.0

Momenteel wordt geschat dat het huidige Ethereum Mainnet tegen het midden van dit jaar gefuseerd zal zijn met de nieuwe Beacon chain, waardoor het hele netwerk de transitie maakt naar Proof-of-Stake. In 2023 zouden dan de shard chains gelanceerd worden, waardoor Ethereum tot 100.000 transacties per seconde zou kunnen verwerken. De implementatie van ETH 2.0 heeft al vaak vertraging opgelopen en de roadmap is al regelmatig gewijzigd, maar in 2022 zal er flink verder gewerkt worden aan het uitrollen van deze grote upgrade.

The World Computer

Door de upgrades aan het Ethereum netwerk meent Joey Krug dat binnen tien jaar de financiële sector veel gebruik zal maken van Ethereum. Er zijn nu ook al voorbeelden van 'tokenized securities', zo zijn er al obligaties op de Ethereum blockchain uitgegeven.

Volgens Krug zal Ethereum ook in de komende jaren dominant blijven in de blockchain wereld. Momenteel is ETH de tweede grootste cryptomunt na bitcoin. Het netwerk van Ethereum kampt momenteel wel vaak met een toevloed aan transacties en hoge gas fees, door de populariteit van NFT's en DeFi. Vooral de ontwikkeling van deze decentralized finance applicaties zal Ethereum in de spotlight zetten van de traditionele financiële industrie, wat uiteindelijk voor meer adoptie zal zorgen. Op deze manier kan Ethereum de 'World Computer' worden die oprichter Vitalik Buterin voor ogen heeft.

ETH wordt verhandeld op zowat alle cryptocurrency exchanges. Lees hier meer over cryptocurrency kopen.

Ethereum grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu