Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Dogecoin verbaast vriend en vijand

Dogecoin verbaast vriend en vijand

Dogecoin verbaast vriend en vijand

zaterdag 17 april 2021 - door Redactie

De koers van de joke coin Dogecoin sprong de voorbije week fors hoger en de marktkapitalisatie kwam even boven de 40 miljard dollar uit.

De Dogecoin begon als een grap, als een parodie op bitcoin. Als mascotte werd een Shiba Inu hond gekozen en de crypto community omarmde de munt. Oprichter Jack Palmer kon niet geloven dat Dogecoin in 2018 een marktkapitalisatie van 1 miljard dollar bereikte. Hij zei toen dat dit een goede graadmeter is van de zeepbelvorming in de cryptomarkt. Ondertussen is Dogecoin een top 10 cryptomunt met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 35 miljard dollar.

Door tweets van ondermeer Elon Musk ging Dogecoin de voorbije weken fors hoger. Begin dit jaar kon je de cryptomunt kopen voor minder dan 1 dollarcent, gisteren werd zelfs al meer dan 40 dollarcent betaald. De rally werd in grote mate ook gevoed door de Reddit groep SatoshiStreetBets, zoals ook de groep WallStreetBets de koers van het aandeel GameStop had doen ontploffen. 

De stijging van de afgelopen dagen komt er ook door speculatie dat Coinbase de Dogecoin zou opnemen. Tot nog toe is de munt niet beschikbaar op Coinbase, maar omdat Dogecoin een top tien munt is laat Coinbase inderdaad heel wat volume liggen. Gebruikers die de Dogecoin willen kopen moeten zich daarom wenden naar andere exchanges zoals Binance. In onze regio is Dogecoin ook beschikbaar bij ondermeer Bitcoin Meester of Coinmerce.

Greater Fool

Volgens David Kimberley, analist van Freetrade, is de huidige Dogecoin rally een voorbeeld van de greater fool theorie. "Mensen kopen Dogecoin, niet omdat de munt iets kan betekenen, maar wel omdat ze hopen dat er na hen nog grotere gekken komen die nog meer willen betalen. Zo kan er snel geld verdiend worden."

"Wanneer de laatste gek heeft gekocht zal de bubbel barsten en loopt iedereen tegelijk naar de uitgang. Wie niet op tijd is zal veel geld verliezen, maar helaas is het onmogelijk te voorspellen wanneer dat zal gebeuren", klinkt het.

Durfkapitalist Nic Carter treedt Kimberley bij. "Achter Dogecoin zit geen interessante technologie, het wordt alleen gebruikt om te speculeren", klinkt het.

Dogecoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu