Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe week, nieuwe exchange hack

Nieuwe week, nieuwe exchange hack

Nieuwe week, nieuwe exchange hack

maandag 13 december 2021 - door Redactie

De crypto exchange AscendEX, die vooral in Azië zo'n 1 miljoen klanten bedient, verloor dit weekend zo'n 77 miljoen dollar door een hack van zijn hot wallets.

Vorige week werd Bitmart gehackt en speelde de exchange zo'n 196 miljoen dollar kwijt. Deze week is het de beurt aan AscendEX. Het gaat over vrijwel hetzelfde verhaal: dieven konden de private keys bemachtigen van enkele hot wallets van de exchange.

Volgens het analysebedrijf PeckShield werd er deze keer zo'n 77 miljoen dollar gestolen. Er werden fondsen gestolen van wallets verbonden aan drie blockchains. Bij Ethereum werd er zo'n 60 miljoen dollar gestolen, op de Binance Smart Chain zo'n 9,2 miljoen dollar en op Polygon zo'n 8,5 miljoen dollar.

Volledig vergoed

AscendEX heeft meteen de gebruikers ingelicht en drukte op het hart dat de cold wallets van de exchange nog steeds veilig waren. De exchange zegt dat ze zelf opdraaien voor de verliezen en getroffen gebruikers volledig zullen vergoeden.

Series B

Begin november haalde AscendEX nog zo'n 50 miljoen dollar op in een Series B kapitaalronde. Met dit geld zouden ze hun aanwezigheid in de internationale markt proberen te vergroten, maar dit draait momenteel even anders uit.

Blijf waakzaam

We blijven het herhalen: zorg voor spreiding in de cryptomunten die je bezit. Je kan gerust een deel aanhouden op een exchange, maar weet goed dat exchanges het slachtoffer kunnen worden van een hack. Niet elke exchange zal in staat zijn om getroffen gebruikers volledig te vergoeden.

Het meest veilig is uiteraard een eigen hardware wallet, zoals bijvoorbeeld de NGRAVE ZERO of een Ledger. Hardware wallets kan je kopen in de BTC Direct shop.

Tenslotte is het raadzaam om niet teveel te praten over dat je regelmatig cryptomunten koopt. Vorige week brachten we nog het verhaal over een Nederlander die thuis overvallen werd.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu