Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Gaat Jack Dorsey zich op bitcoin concentreren?

Gaat Jack Dorsey zich op bitcoin concentreren?

Gaat Jack Dorsey zich op bitcoin concentreren?

dinsdag 30 november 2021 - door Redactie

Gisteren werd bekend gemaakt dat Jack Dorsey opstapt als CEO van Twitter.

Jack Dorsey zal bij Twitter opgevolgd worden door Parag Agrawal, de CTO die al tien jaren bij het bedrijf is. Dorsey was zowel CEO bij Twitter als bij de betaalapp Square en kreeg al lang de kritiek dat hij te weinig tijd aan Twitter spendeerde. Beleggers reageerden eerst enthousiast op het bericht dat Twitter een fulltime CEO krijgt, maar die eerste koersreactie bekoelde al snel omdat de nieuwe CEO Agrawal vrij onbekend is.

Dorsey is een grote bitcoin believer. "Ik denk niet dat er iets belangrijker is in mijn leven", zei hij op de Miami Bitcoin Conference 2021. "Als ik niet bij Square of Twitter zou zijn, dan zou ik aan bitcoin aan het werken zijn. Als het meer hulp nodig zou hebben dan Square en Twitter dan zou ik deze bedrijven verlaten om aan bitcoin te werken."

Jack Dorsey zal zich nu vermoedelijk gaan toeleggen op Square en op bitcoin. Onlangs werd er onder impuls van Dorsey een fooien optie toegevoegd aan Twitter. Gebruikers kunnen zo andere Twitteraars belonen door bitcoin te versturen via het Lightning netwerk

Ook met Square is Dorsey actief in cryptocurrency. De betaalapp werkt al langer met bitcoin en in de zomer maakte Dorsey bekend dat ze aan een eigen hardware wallet zullen werken om de bitcoin adoptie te helpen versnellen. 

Decentrale exchange

Onlangs publiceerde de TBD divisie van Square een white paper waarin een nieuw protocol beschreven wordt voor een gedecentraliseerde bitcoin exchange. Het gaat over een framework waar gebruikers en instellingen op kunnen inpluggen. Door gebruik te maken van Decentralized Identifiers en Verifiable Credentials kunnen gebruikers hun identiteit aantonen, waardoor ze toegang zullen krijgen tot de exchange. Dit lost het grote KYC probleem op, waarbij je nu bij elke exchange waar je een account maakt je identiteit moet bewijzen. Bij een hack ligt dan ook al deze persoonsgevoelige informatie op straat.

Een andere partij in het netwerk zijn de PFI's, de Participating Financial Institutions. Een gebruiker die aan alle voorwaarden voldoet om te handelen, zou op deze manier een bericht kunnen uitsturen dat hij bitcoin wil kopen of verkopen. De deelnemende instellingen zoals Square of Coinbase kunnen dan hun prijs opgeven waartegen de transactie kan uitgevoerd worden. De gebruiker kiest vervolgens met welke partij hij de transactie wil afwikkelen.

De publicatie van de whitepaper werd enthousiast onthaald en de kans is groot dat Dorsey hier nu zijn schouders gaat onder zetten.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van Twitter

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu