Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Square gaat eigen hardware wallet bouwen

Square gaat eigen hardware wallet bouwen

Square gaat eigen hardware wallet bouwen

zondag 11 juli 2021 - door Redactie

Het bedrijf Square van Twitter topman Jack Dorsey gaat een eigen cold wallet voor cryptocurrency ontwikkelen.

Square is een betalingsverwerker en is bekend van de populaire Cash App. Via deze app kan je bitcoins kopen en verkopen en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. 

Square wil nu zelf een product ontwikkelen om het veilig bewaren van private sleutels gemakkelijk toegankelijk te maken voor het brede publiek. Square heeft al ervaring in het bouwen van terminals voor betalingen in winkels, maar het ontwikkelen van een eigen hardware wallet is nog net iets anders.

Ambitieus project

Dat het ontwikkelen van een veilige cold wallet een werk van lange adem is bewijst het Belgische NGRAVE. Zij hebben een revolutionaire cold wallet gemaakt en haalden meer dan een jaar geleden haast 400.000 euro op via een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Ondanks de beschikbaarheid van het prototype bij de start van die campagne is er nog geen enkel toestel geleverd. Verschillende veiligheidscontroles, software uitbreidingen en het opstarten van de massaproductie zorgden voor de nodige vertragingen, waardoor de eerste toestellen pas binnen enkele weken bezorgd zullen worden.

Zware concurrentie

De marktleider bij de hardware wallets is momenteel het Franse Ledger, dat vorige maand nog 380 miljoen dollar ophaalde in een Series C funding. De eerste Ledger Nano S toestelletjes leken op usb sticks en hadden een klein scherm, maar waren hierdoor niet zo gebruiksvriendelijk. De opvolger Ledger Nano X kreeg een iets groter scherm en kan via bluetooth communiceren met een app op je smartphone, wat al een grote stap voorwaarts was in de gebruiksvriendelijkheid. 

Ledger heeft ondertussen al meer dan 3 miljoen cold wallets verkocht, wat duidelijk bewijst dat er een markt voor is. Met het vers opgehaalde geld zal Ledger ook nieuwe toestellen ontwikkelen, waarbij het product van NGRAVE vermoedelijk ook een inspiratiebron zal zijn.

Grafiek van Block

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu