Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Square gaat eigen hardware wallet bouwen

Square gaat eigen hardware wallet bouwen

Square gaat eigen hardware wallet bouwen

zondag 11 juli 2021

Het bedrijf Square van Twitter topman Jack Dorsey gaat een eigen cold wallet voor cryptocurrency ontwikkelen.

Square is een betalingsverwerker en is bekend van de populaire Cash App, waarover we in september 2019 al schreven. Via deze app kan je bitcoins kopen en verkopen en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. In ons eerste artikel stond het aandeel nog op 60 dollar, terwijl er koersdoelen van 70 tot 95 dollar gegeven werden. Eerder dit jaar tikte het aandeel de 280 dollar aan en momenteel koersen we rond de $242.

Square wil nu zelf een product ontwikkelen om het veilig bewaren van private sleutels gemakkelijk toegankelijk te maken voor het brede publiek. Square heeft al ervaring in het bouwen van terminals voor betalingen in winkels, maar het ontwikkelen van een eigen hardware wallet is nog net iets anders.

Ambitieus project

Dat het ontwikkelen van een veilige cold wallet een werk van lange adem is bewijst het Belgische NGRAVE. Zij hebben een revolutionaire cold wallet gemaakt en haalden meer dan een jaar geleden haast 400.000 euro op via een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Ondanks de beschikbaarheid van het prototype bij de start van die campagne is er nog geen enkel toestel geleverd. Verschillende veiligheidscontroles, software uitbreidingen en het opstarten van de massaproductie zorgden voor de nodige vertragingen, waardoor de eerste toestellen pas binnen enkele weken bezorgd zullen worden.

Zware concurrentie

De marktleider bij de hardware wallets is momenteel het Franse Ledger, dat vorige maand nog 380 miljoen dollar ophaalde in een Series C funding. De eerste Ledger Nano S toestelletjes leken op usb sticks en hadden een klein scherm, maar waren hierdoor niet zo gebruiksvriendelijk. De opvolger Ledger Nano X kreeg een iets groter scherm en kan via bluetooth communiceren met een app op je smartphone, wat al een grote stap voorwaarts was in de gebruiksvriendelijkheid. 

Ledger heeft ondertussen al meer dan 3 miljoen cold wallets verkocht, wat duidelijk bewijst dat er een markt voor is. Met het vers opgehaalde geld zal Ledger ook nieuwe toestellen ontwikkelen, waarbij het product van NGRAVE vermoedelijk ook een inspiratiebron zal zijn.

Analisten positief

Hoewel het Square aandeel wat onder druk kwam door de koerszwakte van Bitcoin, blijven analisten positief gestemd. Over de plannen voor de cold wallet kunnen nog geen realistische schattingen gemaakt worden, maar de core business van Square doet het niet slecht momenteel. Analisten verwachten dat de Seller app, die betalingen verwerkt voor verkopers, in het tweede kwartaal maar liefst 64% meer transacties zou verwerken tegenover dezelfde periode vorig jaar. 

Het sterke herstel van de economie zorgt dus voor meer volumes in de betalingen, terwijl Square ook werkt aan het verbeteren van zijn marges door in de kosten te snijden. Dat zal de winst opdrijven en zorgt ervoor dat analisten hun koopadviezen handhaven. Beurshuis D.A. Davidson hanteert een koersdoel van $275 en MoffettNathanson heeft een target van $300.

Koers en grafiek CFD op Block

Block CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu