Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DNB zet aanval op Binance in

DNB zet aanval op Binance in

DNB zet aanval op Binance in

woensdag 18 augustus 2021

De Nederlandsche Bank zegt in een persbericht dat Binance illegaal cryptocurrency diensten aanbiedt in Nederland.

Wereldwijde regelgevende instanties hebben sinds enkele weken de jacht geopend op Binance, omdat het bedrijf heel wat producten beschikbaar maakt waarvoor het niet over de juiste vergunningen beschikt. Zo maakte de wereldberoemde crypto exchange onlangs nog bekend dat het zou stoppen met het aanbieden van aandelentokens.

Vandaag zet de Nederlandse toezichthouder DNB de aanval in. Al sinds enkele maanden moeten bedrijven die cryptocurrency diensten aanbieden zich verplicht registreren bij de DNB. Op deze manier kijkt De Nederlandsche Bank er op toe dat de bedrijven zich houden aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Gezien Binance zijn diensten in Nederland aanbiedt zonder deze wettelijk verplichte registratie, is de exchange volgens de DNB illegaal actief. In het persbericht stelt de DNB dat "klanten hierdoor een verhoogd risico kunnen lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering."

Alternatieven voor Binance

De DNB wijst er op dat er een lijst bestaat van 25 cryptodiensten die onder toezicht van de DNB staan. Ondermeer Bitvavo, Litebit en Coinmerce staan op deze lijst. 

Bitvavo is het beste alternatief voor Binance omdat dit het grootste en goedkoopste Nederlandse platform is, waar je haast 100 cryptomunten kan verhandelen. Bitvavo telt ruim 1 miljoen klanten en is sinds kort heel wat nieuwe coins aan het toevoegen.

BNB grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu