Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DNB zet aanval op Binance in

DNB zet aanval op Binance in

DNB zet aanval op Binance in

woensdag 18 augustus 2021 - door Redactie

De Nederlandsche Bank zegt in een persbericht dat Binance illegaal cryptocurrency diensten aanbiedt in Nederland.

Wereldwijde regelgevende instanties hebben sinds enkele weken de jacht geopend op Binance, omdat het bedrijf heel wat producten beschikbaar maakt waarvoor het niet over de juiste vergunningen beschikt. Zo maakte de wereldberoemde crypto exchange onlangs nog bekend dat het zou stoppen met het aanbieden van aandelentokens.

Vandaag zet de Nederlandse toezichthouder DNB de aanval in. Al sinds enkele maanden moeten bedrijven die cryptocurrency diensten aanbieden zich verplicht registreren bij de DNB. Op deze manier kijkt De Nederlandsche Bank er op toe dat de bedrijven zich houden aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Gezien Binance zijn diensten in Nederland aanbiedt zonder deze wettelijk verplichte registratie, is de exchange volgens de DNB illegaal actief. In het persbericht stelt de DNB dat "klanten hierdoor een verhoogd risico kunnen lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering."

Alternatieven voor Binance

De DNB wijst er op dat er een lijst bestaat van 25 cryptodiensten die onder toezicht van de DNB staan. Ondermeer Bitvavo en Coinmerce staan op deze lijst. 

Bitvavo is het beste alternatief voor Binance omdat dit het grootste en goedkoopste Nederlandse platform is, waar je haast 100 cryptomunten kan verhandelen. Bitvavo telt ruim 1 miljoen klanten en is sinds kort heel wat nieuwe coins aan het toevoegen.

BNB grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu