Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Eerste cryptobedrijven officieel goedgekeurd in Nederland

Eerste cryptobedrijven officieel goedgekeurd in Nederland

Eerste cryptobedrijven officieel goedgekeurd in Nederland

zaterdag 07 november 2020 - door Redactie

Omwille van strengere regulering moeten crypto exchanges en andere dienstverleners zich registreren bij De Nederlandsche Bank. De eerste registraties zijn ondertussen voltooid.

Meer dan een jaar geleden maakte de DNB bekend dat ze toezicht zou gaan uitoefenen op crypto brokers en exchanges. Door de nieuwe wetgeving moeten cryptobedrijven transparant rapporteren aan de DNB. Op die manier moet witwassen en financiering van terrorisme voorkomen worden. Cryptocurrency werd in het verleden soms in verband gebracht met verdachte praktijken, maar door het toezicht van de DNB wordt de sector nu echt geprofessionaliseerd. 

De registratie betekent echter niet dat deze ondernemingen een vergunning hebben van de DNB zoals dat wel het geval is voor bijvoorbeeld banken. Er is dus geen volledig toezicht. Wel wordt er gecontroleerd of ze zich houden aan de antiwitwaswetgeving.

Ondertussen zijn de eerste registratie procedures afgerond. Bij de eerste namen vinden we ondermeer Anycoin Direct, Litebit en Coinmerce. Op 11 november werd daar ook Bitvavo aan toegevoegd.

"Dit een grote stap in de crypto branche", klinkt het bij Anycoin Direct. "Wij hopen met deze nieuwe stap meer traditionele investeerders en nieuwkomers te verwelkomen in de wereld van cryptocurrency."

"Het toezicht van DNB zorgt ervoor dat er alleen nog serieuze spelers overblijven. Met de verplichting tot registratie zet de cryptomarkt in Nederland een grote stap richting volwassenheid. We zijn ontzettend trots dat we een van de eerste partijen zijn die voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank", zegt Olivier van Duijn, CEO bij LiteBit.

Wie cryptomunten wil kopen via een bij de DNB geregistreerde website, moet voortaan een verificatieproces doorlopen. Je moet je identiteit en adres bewijzen door het overmaken van scans van je paspoort en bijvoorbeeld een nutsfactuur. De meeste grote cryptopartijen doen dit al een hele tijd, maar voortaan is het dus verplicht.

De nieuwe regels zorgen voor extra kosten voor de cryptobrokers, maar zij zien er zelf ook de voordelen van in. "De verwachting is dat de regulering de gehele markt naar een hoger niveau zal tillen. Het straalt professionaliteit en volwassenheid uit", besluit van Duijn van LiteBit.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu