Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ethereum al ruim 85% onder topkoers

Ethereum al ruim 85% onder topkoers

Ethereum al ruim 85% onder topkoers

zondag 09 september 2018 - door Redactie

De cryptomunt ether is onder de 200 dollar gedaald. Bij de top in begin januari werd nog haast 1.400 dollar neergeteld voor 1 ether.

Het Ethereum platform maakte het voor ontwikkelaars erg eenvoudig om zelf blockchain toepassingen te ontwikkelen. De koers van de munt ether explodeerde in 2017 tijdens de crypto hype en tikte begin januari de 1.400 dollar aan. Daarna begon de cryptomarkt te corrigeren en de koers van ether gleed helemaal onderuit tot onder de 200 dollar vandaag. Daar waar bitcoin ongeveer 70% onder de all time high noteert, loopt het verlies voor ether al op tot ruim 85%. 

Er zijn heel wat mogelijke verklaringen voor de sterkere daling van ether. Ten eerste zijn er steeds meer concurrerende crypto platformen die gelijkaardige mogelijkheden aanbieden als Ethereum. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Waves, NEO of anderen. Veel concurrenten beweren dat ze stabieler en sneller zijn, ze kunnen bijvoorbeeld meer transacties verwerken waardoor ze beter geschikt zouden zijn voor grotere toepassingen.

Daarnaast vonden er in 2017 heel veel ICO's plaats op het Ethereum platform. Deze projecten haalden ether op en zaten op een berg geld toen de koers van de munt maar bleef stijgen. Heel wat projecten kozen ervoor om een deel van hun opbrengsten om te zetten in euro's of dollars, maar er waren ook projecten die bleven gokken op een steeds hogere ether koers. Zij moeten de laatste maanden steeds meer ethers verkopen om hun activiteiten te kunnen financieren. Dit hogere aanbod duwt de koers uiteraard verder naar beneden.

Ethereum al ruim 85% onder topkoers

Grafiek: Trading View

Verder zijn heel wat speculanten hun geduld verloren. Zij waren uit op een snelle winst en ze verlaten nu massaal de cryptocurrency markt om hun geluk elders te beproeven. Ethereum oprichter Vitalik Buterin zei recent nog dat de dagen van explosieve groei voorbij zijn. "De kans om je inleg snel maal 1.000 te zien gaan is er gewoon niet meer. De volgende groeifase zal komen van echte applicaties op het Ethereum platform, die nieuwe mensen kunnen aantrekken", aldus Buterin.

Tenslotte is ETH momenteel erg geliefd bij shorters, die speculeren op dalende koersen. De cryptobeurs Bitfinex verklaarde vrijdag nog dat ze een all time high noteerden in het aantal shortposities op ETH/USD. Tegenover midden augustus zijn de short posities met 162 procent gestegen.

Door het grote aantal shorters zal er in de toekomst wel ergens een stevig herstel komen. Als de koers van ether begint te herstellen zullen shorters hun posities willen sluiten, waardoor ze ETH zullen moeten kopen. Als veel shorters hun posities proberen te coveren, dan kan de koers op korte tijd sterk stijgen. Dit is beter bekend als een zogenaamde 'short squeeze'.

Ether kan je zelf kopen via bijvoorbeeld Bitvavo.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu