Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Pepe: memecoin gekte is terug

Pepe: memecoin gekte is terug

Pepe: memecoin gekte is terug

vrijdag 05 mei 2023 - door Redactie

Pepe coin, een memecoin die gebouwd werd rond een groene kikker, heeft een market cap van meer dan 1 miljard dollar.


Na de gekte met hondenmuntjes in de vorige bull run, met memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu of Floki Inu, zijn nu de kikkermuntjes aan de beurt. De Pepe coin werd gebouwd rond de populaire 'Pepe the Frog' meme en werd pas midden april gelanceerd als token op Ethereum.

Ondertussen is de market cap opgelopen tot meer dan 1 miljard dollar, voor een muntje dat weinig om het lijf heeft. Zelfs op de PEPE website staat geschreven: "Deze munt is volledig nutteloos en alleen voor amusementsdoeleinden."

Pepe: memecoin gekte is terug

Grafiek: Tradingview

Op Ethereum kan iedereen die het maar wil snel een token lanceren en dankzij gedecentraliseerde exchanges kan er meteen in de muntjes gehandeld worden. Wanneer het muntje populair begint te worden, ontploffen de handelsvolumes en willen gecentraliseerde exchanges ook vaak een graantje meepikken van de grote volumes. De grootste exchange Binance springt bijvoorbeeld mee op de hype en zal PEPE aanbieden in zijn 'Innovation Zone'.

Grotere gek

De PEPE coin is met meer dan 4.000% gestegen in de voorbije dertig dagen. Dat lokt uiteraard heel wat nieuwe crypto traders die snel rijk willen worden en zo de prijs verder naar boven duwen. Dat blijft doorgaan tot iedereen die wou instappen ook effectief gekocht heeft. Het komt er dan op aan om je zak PEPE muntjes op tijd te verkopen aan een grotere gek die er nog meer wilt voor geven.

Wie de pech heeft om in te stappen op de top, zal grote verliezen maken. Handelen in dergelijke memecoins is dan ook extreem risicovol, maar het blijft wel populair in de crypto wereld. Besef wel dat dit puur gokken is, met beleggen heeft dit niets te maken. Ook bitcoin staat mijlenver af van dit crypto casino. Lees meer in het gratis bitcoin en crypto boek.

Pepe grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu