Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase dreigt SEC te vervolgen

Coinbase dreigt SEC te vervolgen

Coinbase dreigt SEC te vervolgen

zaterdag 29 april 2023 - door Redactie

Er hangt Coinbase een handhavingsactie van de SEC boven het hoofd, maar de exchange dreigt er nu zelf mee om de SEC te vervolgen.

Coinbase kreeg vorige maand een Wells notice van de SEC. Dat is een kennisgeving van een onderzoek, wat zich meestal vertaalt in boetes of het verplicht stopzetten van bepaalde activiteiten. Zo moest eerder Kraken al zijn staking product stopzetten in de VS.

Coinbase zegt niet te begrijpen waarom de SEC zo streng is geworden. "We zijn nog steeds hetzelfde bedrijf als toen de SEC ons twee jaar geleden de toestemming gaf om naar de beurs te gaan. We hadden toen gedetailleerde discussies over exact de diensten waar we nu een Wells notice voor ontvangen hebben", klinkt het.

"Een Wells notice op het moment dat er geen duidelijke regels zijn is niet constructief. Op ons platform bieden we geen effecten aan en we zijn bereid om ons standpunt te verdedigen in de rechtbank, maar zo ver hoeft het niet te komen. We staan open voor een constructieve dialoog met de SEC", zegt Brian Armstrong.

"We proberen al jaren duidelijkheid te krijgen van de SEC", zegt chief legal officer Paul Grewal. "We waren transparant over het toevoegen van nieuwe cryptomunten en over ons staking product. We hebben herhaaldelijk naar de standpunten van de SEC gevraagd maar het bleef steeds stil. Coinbase zal zijn standpunt krachtig verdedigen in rechtszaken als het zo ver moet komen", besluit Grewal nog.

Effect of grondstof

De SEC is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de effectenwetten in de VS. Een groot deel van de discussies gaat dan ook over de juiste classificatie van cryptomunten. Bitcoin wordt als een grondstof of commodity bekeken, omdat het decentraal is zonder dat er een duidelijke leiding bestaat in de vorm van een foundation of iets dergelijks. Voor altcoins is het nog af te wachten of het niet over effecten gaat. Zeker bij de nummer 2 ether is daar nu veel discussie over. Door de overgang naar proof-of-stake kunnen mensen immers een vergoeding krijgen, simpelweg door ETH te staken. Zolang er in de VS geen duidelijke regels bestaan voor cryptomunten zal de sector of de regulator de wet interpreteren zoals het hen het beste uitkomt.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu