Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Société Générale lanceert euro stablecoin

Société Générale lanceert euro stablecoin

Société Générale lanceert euro stablecoin

vrijdag 21 april 2023 - door Redactie

De Franse bank Société Générale lanceert via zijn dochter SG Forge de EURCV stablecoin, die uitgegeven wordt op Ethereum.

De zogenaamde EUR CoinVertible (EURCV) is bedoeld voor institutionele klanten die door de bank zelf toegelaten worden. Op deze manier probeert de bank te voldoen aan de meest strikte KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) eisen. Handel is de stablecoin is dus alleen mogelijk wanneer je toestemming krijgt van de bank, wat haaks staat op wat cryptocurrency zou moeten zijn. In de broncode zijn verder verschillende procedures ingebouwd waardoor SG Forge zelf de controle volledig in handen houdt. Echte bitcoiners huiveren natuurlijk van dit idee.

Ondanks de kritische reacties uit de crypto industrie, kan de stablecoin wel een manier zijn om voor meer crypto adoptie te zorgen in de traditionele financiële wereld. De nieuwe munt voldoet aan de eisen die in het zopas gestemde MiCA framework worden opgelegd, wat heel wat institutionele partijen zal gerust stellen. SG Forge zal de onderliggende activa die de stablecoin dekken gesegregeerd bewaren en zal dagelijks transparantie rapporten over dat onderpand publiceren. 

"Dit project is een aanvulling op ons aanbod voor institutionele klanten. Zij kunnen nu profiteren van innovatieve afwikkelings- en cashmanagementoplossingen. We overbruggen met EURCV de kloof tussen traditionele kapitaalmarkten en het ecosysteem van digitale activa", klinkt het.

Licentie

Vorig jaar verkreeg SG Forge een crypto licentie bij de Franse waakhond AMF. Toen was het al duidelijk dat de bank aan het broeden was op initiatieven in de crypto industrie.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu