Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase dreigt met verlaten VS

Coinbase dreigt met verlaten VS

Coinbase dreigt met verlaten VS

vrijdag 21 april 2023 - door Redactie

Door de onzekerheid op regelgevend vlak in de VS wil Coinbase meer investeren in een internationale expansie.

Bermuda

Coinbase maakte gisteren bekend dat het een licentie heeft bemachtigd in Bermuda, dat al in 2018 als één van de eerste landen ter wereld een legaal kader ontwierp voor cryptovaluta. Coinbase wil in Bermuda een derivaten exchange opzetten en de lancering zou al voor volgende week zijn. Volgens Bloomberg werden internationale institutionele klanten van Coinbase al gecontacteerd met het aanbod van de nieuwe exchange. Door de diensten aan te bieden buiten de VS en gericht op internationale klanten, valt het buiten de bevoegdheid van de SEC of andere Amerikaanse regulatoren.

Door het opzetten van een gereguleerde derivaten exchange zal Coinbase ook beter kunnen concurreren met Binance, die momenteel marktleider is.

UK

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft ondertussen ook al gezegd dat het verlaten van de VS en het verhuizen naar het VK een optie is die op tafel ligt. Armstrong dreigt met een verhuis als de VS geen duidelijkheid verschaft op regelgevend vlak. Coinbase heeft altijd de bedoeling gehad om de wetten na te leven, maar door de 'regulation by enforcement' wordt dat erg moeilijk in de VS. Zo zegt de SEC dat exchanges zich bij de regulator moeten registreren, maar is er tegelijk geen enkele procedure voorzien voor crypto exchanges om dat te doen. De SEC komt daarna met boetes, zonder op voorhand duidelijk te maken hoe de exchanges dan de wet wel moeten naleven.

Het Verenigd Koninkrijk is voor Coinbase de tweede belangrijkste markt. "We zijn opgericht in de VS en ik denk dat de VS het potentieel heeft om een ​​belangrijke markt in crypto te worden, maar op dit moment zien we niet de duidelijkheid in de regelgeving die we nodig hebben", zegt Armstrong. "Het VK daarentegen komt snel slimme regularing voor onze industrie, zodat zowel de economische groei als de bescherming van consumenten gewaarborgd wordt."

EU

Ook Europa is volgens Coinbase goed bezig. "Er gebeuren dingen in Europa die de regio zullen vooruit helpen in het omarmen van de digitale economie", klinkt het. Net gisteren werd de MiCA regelgeving gestemd in het Europees Parlement, die zwart op wit vastlegt aan welke voorwaarden cryptodienstverleners moeten voldoen. Volgens de Europese beleidsmakers wordt er zo een einde gemaakt aan het 'Crypto Wilde Westen'.

Wanneer een exchange een MiCA licentie verwerft in gelijk welk Europees land, dan geldt dit meteen voor alle lidstaten. Momenteel moeten cryptodienstverleners nog licenties in elk land apart aanvragen. De EU zorgt nu voor een kader waarbinnen de industrie zich verder kan ontplooien. Net dat ontbreekt in de VS, waardoor Coinbase met een verhuis dreigt. Gezien de exchange opgericht is in de VS en daar flink geïnvesteerd heeft, gaat het waarschijnlijk om een dreigement dat niet meteen in de praktijk wordt omgezet. Wel valt het af te wachten welke sancties Coinbase boven het hoofd hangen. Een Wells notice van de SEC blijft meestal niet zonder gevolg.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu