Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Hardware wallet fabrikant Ledger haalt 100 miljoen euro op

Hardware wallet fabrikant Ledger haalt 100 miljoen euro op

Hardware wallet fabrikant Ledger haalt 100 miljoen euro op

zondag 02 april 2023 - door Redactie

De Franse fabrikant van cold wallets Ledger heeft 100 miljoen euro extra opgehaald in een Series C Extension round.

In juni 2021 voerde Ledger een Series C ronde door, de derde kapitaalronde waar grote fondsen in participeerden. Ledger haalde toen zo'n 380 miljoen dollar op tegen een waardering van 1,5 miljard dollar. Op dat moment had Ledger al meer dan 3 miljoen van zijn hardware wallets verkocht. Naar schatting 15% van alle crypto assets werd zo door Ledger beveiligd.

De Series C ronde was bedoeld om de leiderspositie van het bedrijf te verstevigen en om innovatieve nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. De nieuwe cold wallet Ledger Stax werd bijvoorbeeld eind 2022 aangekondigd en werd ontwikkeld door Tony Fadell, de designer van de iPod en iPhone. 

Om de verdere groei te financieren wordt er nu een uitbreiding voorzien op de Series C ronde. Er wordt zo'n 108 miljoen dollar opgehaald, wat overeenkomt met 100 miljoen euro. Bestaande aandeelhouders investeerden opnieuw, maar er kwamen ook een paar nieuwe fondsen aan boord. Ondermeer VaynerFund van Gary Vaynerchuk stapte in.

Belang van veiligheid

Door het omvallen van exchanges als Celsius, Voyager Digital en FTX begrijpen mensen het belang van veiligheid en dringt de leuze 'not your keys, not your coins' pas echt door. "Sinds de oprichting van Ledger hebben we de markt op en neer zien gaan, maar wij blijven de veilige haven voor klanten tijdens volatiele momenten. In periodes van angst over exchanges haasten mensen zich om Ledger-apparaten te kopen", zegt CEO Pascal Gauthier.

"Het is mijn overtuiging dat in de komende vijf tot tien jaar het Internet of Value een opmars zal maken. Het zal de manier veranderen waarop mensen hun vermogen bezitten en beheren. Met de Ledger apparaten zullen tokenized activa beheerd kunnen worden", klinkt het nog. Denk dan aan cryptomunten en NFT's, maar ook bijvoorbeeld tokenized aandelen of persoonlijke data en identiteitsgegevens.

Leer meer over cryptocurrency in ons gratis bitcoin boekAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu